U LJETNU VEČER – (FOTO)

842 0

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2013. – Sinoć na Trgu glazbenika održan je četvrti, sad već tradicionalan, koncert klasične glazbe kojom su mladi novogradiški glazbenici otvorili 18. Novogradiško glazbeno ljeto.

Klasiku su novogradišli talenti izveli u instrumentalno i voklano. Sviralo se na pianinu (Slavica Serenčeš, prof. Ivan Polić i Andrej Šeper), braču i bas primu (Filip Radić), te bisernici koju je svirao Zlatko Galik.

Vokalne kvalitete domaćoj publici pokazao je i Matej Predojević-Petrić pjevajući operne arije.

Uz ugodno ozračje, dobru akustiku, rasvjetu i odlične izvođače, kao što se i očekivalo, posjetitelja je bilo mnoštvo.

Svatko tko je posjetio sinoćnji koncert mogao je barem dijelom poistovjetiti atmosferu na koncertu i Novu Gradišku sa nekim velikim gradovima poput Varaždina, Pule ili Splita koji, bilo da se radi o koncertima ozbiljne glazbe ili teatru, također imaju takve priredbe na otvorenom u sklopu svojih ljetnih programa ili sličnih manifestacija.

Program je vodio Željko Brčić-Duša, a između ostalih na koncertu su bili prisutni i zamjenica gradonačelnika mr.sci. Ljiljana Lukačević, prof. Marija Karlovčan Subić ravnateljica Učilišta Relković, Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice i ing. Miroslav Prpić, gradski vijećnik.

Filip Radić

Matej Predojević-Petrić

Andrej Šeper

Slavica Serenčeš

Zlatko Galik

prof. Ivan Polić

 

 

Related Post