U NOVOJ GRADIŠKI

1373 0

NOVA GRADIŠKA, 5. lipnja 2016. – Hrvatska liga protiv raka održala je jučer u Novoj Gradiški sjednicu Predsjedništva. Domaćin je bila Hrvatska liga protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ podružnica Nova Gradiška.

Sjednica se održala novogradiškoj bolnici u prostorijama Hrvatskog liječničkog zbora, podružnica Nova Gradiška.

Članove Predsjedništva Hrvatske lige protiv raka, predvođene predsjednikom Damirom Ejugom, došli su iz cijele Hrvatske. Pozdravile su ih i zaželjele im dobrodošlicu u Novu Gradišku, Terezija Grgić, predsjednica podružnice Hrvatska liga protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ i dr. Slavica Konjević-Pernar, predsjednica Hrvatskog liječničkog zbora, podružnica Nova Gradiška čiji članovi aktivno sudjeluju u aktivnostima Hrvatske lige protiv raka od njenog osnutka.

 

Dr. Ejuga je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Novu Gradišku i kazao kako je za njih velika radost jer su došli u sredinu koja ih je otvorene duše i s velikim zadovoljstvom prihvatila. Naglasio je da je djelovanje Hrvatske liga protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ Nova Gradiška uvijek bilo na velikoj razini, posebno ističući ljepotu zajedništva koja ju krasi.

 

-S ponosom mogu reći kako sve Lige, gradske i županijske odlično surađuju, a ima ih 30. Lijepo je što se ovako družimo i razmjenjujemo iskustva. Ovdje su došli članovi predsjedništva iz Osijeka, Požege, Koprivnice, Rijeke, Dubrovnika. Došli smo vidjeti vašu bolnicu čija je povijest duga. I vjerujemo kako će i dalje nastaviti dobro raditi bez obzira na sve nedaće. Što se tiče bolesti raka, važno je osvijestiti ljude da obavljaju preventivne preglede. Rak pluća je najrasprostranjeniji kod muškaraca, a kod žena je to rak dojke. Preko 2700 žena godišnje oboli od ove bolesti. Raznim akcijama i programima želimo potaknuti sve da se odazovu pozivima koje dobiju da obave preventivne preglede kazao je dr. Damir Ejuga.

 

Tereziji Gragić darovao je knjigu Hrvatski sanitet, dr. Andrije Hembranga, ratnog ministra zdravstva, u kojoj je, ako je kazao, uloga Bolnice u Novoj Gradiški u Domovinskom ratu lijepo opisana. Darovao je i sliku Krune Bošnjaka, kako je rekao, kipara, slikara i pjesnika, koji je napravio i bistu Ive Padovana koja će biti otkrivena 5. studenog ove godine u prigodi 50. obljetnice osnutka Hrvatske lige protiv raka.

 

– U Novu Gradišku su došli predsjednici Hrvatske lige protiv eraka iz svih dijelova Hrvatske. Znači da cijene naš rad. Ove godine obilježava se 50. obljetnica Lige, a mi smo se prije nekoliko godina dogovorili da se dvije sjednice održavaju negdje u Hrvatskoj. Jedna je i kod nas, a domaćin je Hrvatska liga protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ podružnica Nova Gradiška koja ove godine obilježava 48 godina postojanja i uspješnog rada po čemu je prepoznata u našem gradu i županiji – kazala je Terezija Grgić.

 

Uoči sjednice nastupila je Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“.

 

Na sje dnici je donijeta odluka o obilježavanju 50. obljetnice Hrvatske lige protiv raka, a njeni sudionici su boravak u Novoj Gradiški iskoristili za razgledanje novogradiške bolnice i za posjet Bolnici sv. Rafael na Strmcu.

Related Post