U NOVOJ KAPELI ŠTEDNJOM UNAPREĐUJU RAD OPĆINSKE UPRAVE

548 0

Nezavidna financijska situacija u općinskom proračunu za posljedicu je, uz ostalo, imala i smanjenje plaća, kako djelatnika u općinskoj upravi, tako i načelnikove

 

NOVA KAPELA, 3. veljače 2014. – Uštede i racionalizacije bili su prvi potezi Ivana Šmitra, novog općinskog načelnika u Novoj Kapeli. Nezavidna financijska situacija u općinskom proračunu za posljedicu je, uz ostalo, imala i smanjenje plaća, kako djelatnika u općinskoj upravi, tako i načelnikove. Otvorilo je to prostor za zapošljavanje diplomiranog pravnika.

Nakon javnog natječaja Kristina Perić, dipl. iur., imenovana je za pročelnicu jedinstvenog općinskog upravnog odjela.

 

„Dolaskom na mjesto Općinskog načelnika općine Nova Kapela uvidio sam izrazitu potrebu za stručnom osobom u općinskoj upravi te sam sistematizacijom radnih mjesta otvorio u proračunu mjesto za pročelnika diplomiranog pravnika.

 

Putem javnog natječaja, čiji su uvjeti i kandidiranje bili svima dostupni i vidljivi po svim zakonskim regulativama, sretan sam jer je natječaj odrađen maksimalno transparentno. Već u prvim radnim danima gospođa Kristina Perić iznimno je počela doprinositi kvalitetnijim radom te efikasnijim rješavanjem predmeta što je uvelike odraz njezinog visokog obrazovanja i bogatog iskustva.

 

Bitno je još jednom naglasiti da će smanjenje plaća te raskidanjem pojedinačnih ugovora o djelu u 2014. godini rezultirati uštedom na navedenim rashodima u iznosu od 75.000,00 kuna, a građani će puno kvalitetnije usluge u općinskoj upravi“ – navodi općinski načelnik Ivan Šmit.

Related Post