U OKUČANIMA OTVORENA ŠKOLSKO-ŠPORTSKA DORANA

723 0

Dvorana je površine 1980 četvornih metara i ima 300 sjedećih i 150 stajaćih mjesta. Ukupne je vrijednosti 10 milijuna kuna

OKUČANI, 17. veljače 2014. – Današnji dan u povjesnici Osnovne škole Okučani i Općine Okučani imati će posebno mjesto. Svečano je otvorena trodijelna višenamjenska školsko-športska dvorana.

Slavili su učenici predvođeni ravnateljicom Ankom Posavac, općinsko čelništvo predvođeno načelnikom Acom Vidakovićem, županijsko izaslanstvo na čelu s županom Danijelom Marušićem, zamjenikom župana Davorom Vlaovićem i Vladimirom Štefanekom, pročelnikom županijskog upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu, a izaslanstvo Policijske uprave brdsko-posavske predvodio je načelnik Ante Zovak. Bili su tu i brojni drugi gosti, načelnici susjednih općina Gornji Bogićevci i Stara Gradiška, Pavo Klarić i Velimir Paušić, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, vjerskog života i brojni mještani koji su napunili tribine nove dvorane.

 

Višenamjenska školsko-sportska dvorana površine je 1980 četvornih metara i ima 300 sjedećih i 150 stajaćih mjesta. Ukupne je vrijednosti 10 milijuna kuna. Izgrađena je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Općine Okučani i Brodsko-posavske županije. Osim što je od iznimnog značaja za školu i njene učenike, posebno za nastavu tjelesnog odgoja, školska športska dvorana imati će velik utjecaj na razvoj sporta, kulturni i društveni život ne samo u općini Okučani već i u susjednim općinama Gornji Bogićevci i Stara Gradiška.

– Danas smo imali čast otvoriti školsku-športsku dvoranu, koja će služiti za dobrobit škole i našeg mjesta, za razvoj sporta i za mlade koji će u njoj moći provoditi slobodno vrijeme, a veliku ulogu će imati u razvoju svih sportskih disciplina i malih sportaša koji će se moći vidjeti na sportskoj sceni – kazala je ravnateljica škole Anka Posavac.

Prigodan program, koji je bio i prikaz sportskih i drugih aktivnosti u školi izveli su učenici matične i područnih škola.

– Ovo je izuzetno vrijedna investicija za Okučane i za ovaj dio naše županije. Trebalo je uložiti puno napora i utrošiti puno vremena da se dvorana izgradi. Učinili su to načelnik Aca Vidaković, i ravnateljica Anka Posavac i Ministarstvo regionalnog razvoja. Bio je to, da slikovito kažem, zadnji vagon da Okučani dobiju dvoranu, koja neće služiti samo za školu već i raznim udrugama i sportašima, te za društveni život. Najznačajnije je da se ova dvorana ostavlja u nasljeđe mladim generacijama. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u izgradnji dvorane – kaza o je župan Danijel Marušić.

– Danas sam jako ponosan jer je općina Okučani dobila ono što smo željeli iako su mnogi mislili da se dvorana nikada neće izgraditi. Općina Okučani je izradila projektnu dokumentaciju, dala zemljište i potpisala ugovor o izgradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova. Kada se dvorana izgradila bio je problem kako dobiti uporabnu dozvolu jer u programu EIB II ne postoji priključak na električnu energiju, a mi nismo imali sredstva. Problem smo riješili na način da su novac u jednakim dijelovima osigurali Općina Okučani i Županija brodsko-posavska.

Zadovoljni smo što danas otvaramo ovu dvoranu i jer smo jedina općina u županiji u kojoj je više rođene djece nego umrlih – kazao je načelnik Aca Vidaković.

foto: d.iVANKOVIĆ

 

Related Post