U Okučanima se održava 13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

720 0

Autor Franjo Samardžić

 

OKUČANI, 13.  srpnja 2022. – Danas se u Okučanima pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenković održava 13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. 

 

Članovima Savjeta predstavlja  se informacija o ugovorenim projektima na području Slavonije, Baranje i Srijema, Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskoj perspektivi 2021.–2027., aktualni pozivi iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 (Zaželi III, Pomoćnici u nastavi V faza) i mogućnosti financiranja iz ESF+ za financijsko razdoblje 2021.–2027., investicije u cestovnu infrastrukturu te ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema. 

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama i Pleternici.

Related Post