U Otoku derbi kola i odluka o prvaku

1043 0

17. studeni 2010. – Cerničani su i nakon 15. kola na čelu 3.HNL,Istok. Mnogi su mislili da je to bio samo bljesak. Događaj za jedno kolo. Međutim, Cerničani su odlučiti dočekati jesen na prvom mjestu. Da doista ozbiljno misle potvrđuju činjenice: U 15 kola skupili su 32 boda, dva više od prvog pratitelja Podravine, imaju najviše pobjeda od svih 18 klubova 3.HNL (10), najviše postignutih golova (32) i uz Slaviju najmanje primljenih (13). Imaju dvije utakmice više odigrane vani, nego li su bili domaćini, a na gostovanju su i doživjeli ta 3 poraza. Niti jednom nisu poraženi na domaćem terenu!

Međutim, trener Dinko Terzić, upozorava: – U subotu imamo najteže gostovanje. Igramo u Otoku, gdje se u derbiju kola rješava pitanje jesenskog prvaka. Idemo na pobjedu, ali i s bodom bit ćemo zadovoljni, jer u zadnjem kolu smo domaćini Slobodnici, a na svome terenu, po tradiciji, pobjeđujemo. Objektivno, u igri su 4 boda, odnosno, u idealnim uvjetima svih 6, koliko nam treba za naslov jesenskog prvaka. Trener Terzić je otputovao u subotu u Našice i gledao svoga idućeg suparnika, Otok. Nije impresioniran, ali je oprezan i optimističan. Najviše stoga, jer se u momčad vraća „požutjeli“ kreator igre Mile Pavelić, ali i kapetan Juraković, napadač Kulić i „radilica“ Matej Vlaović. U Otoku će nastupiti kompletni, a onda je Mladost jaka i spremna na podvig u subotnjem derbiju kola, gdje se najvjerojatnije riješava i pitanje jesenskog prvaka.

Related Post

Druga uzastopna pobjeda Mladosti

Autor - 29/08/2010 0
CERNIK 29. kolovoza 2010. – Nogometaši Mladosti nastavljaju sjajni niz: dvije utakmice, dvije pobjede. Prošle nedjelje na gostovanju u Lipiku,…