U POVODU DJEČJEG TJEDNA I MEĐUNARODNIG DANA DJETETA

505 0

Zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić morali su odgovoriti na brojna pitanja vezana za život djece i mladih uopće o kojima će gradska vlast morati povesti računa.

Bilo je pitanja, sugestija i zahtijeva koji svojom tematikom zadiru u nadležnost starijih gradskih vijećnika

 

NOVA GRADIŠKA, 7. listopada 2013. – Zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić priredili su danas u povodu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta prijem za dječje gradske vijećnike i forumaše koji uspješno djeluju u okviru Društva „Naša djeca“.

Bio je to ugodno druženje u kome su zamjenica gradonačelnika i predsjednik Gradskog vijeća govorili o ustroju, radu i funkcioniranju zakonodavne i izvršne gradske vlasti, a članovi Dječjeg gradskog vijeća upoznali ih sa svojim radom i nastojanjima da, kako je kazao Leon Vincetić, nešto u gradu promijene u svoju korist.

Morali su odgovoriti i na brojna pitanja vezana za život djece i mladih uopće u Novoj Gradiški, o kojima će gradska vlast morati povesti računa. Bilo je pitanja, sugestija i zahtijeva koji svojom tematikom zadiru i u nadležnost starijih gradskih vijećnika.

Karlo Fišer smatra da grad treba imati kino za čiji rad se može, kako je istaknuo, novac osigurati u humanitarnim utrkama i drugim manifestacijama. Anu Ilijaš je zanimalo koliku odgovornost ima gradonačelnik, a zamjenica gradonačelnika i predsjednik gradskog vijeća morali su odgovoriti i na pitanje što ih je motivirao da sa uključe u politički život. Mladi bi više manifestacija kao što je Novogradiško glazbeno ljeto, više manifestacija za djecu tijekom ljeta, traže skate park, da se obnovi pozornica u središtu grada i izgradi zatvoreni bazen. U Novoj Gradiški je nekada bilo puno tvornica i zašto su propale, bilo je pitanje na koje predsjedniku Gradskog vijeća Josipu Mikšiću nije baš i bilo jednostavno odgovoriti. Znaju djeca da ima i dosta siromašnih u našem gradu i da se u školskim kuhinjama baca dosta hrane pa predlažu da se osnuje pučka kuhinja. Pitali su zašto se ne asfaltira Kožarska ulica i zašto nema više srednjih škola. Tražili su da se financijski pomogne NK Slogi jer roditelji djece koja tamo treniraju ne mogu snositi sve troškove, te da se u gradskom proračunu osigura više novca za ljetovanje djece na moru jer u gradu ima dosta djece koja na moru još nisu bila.

Na sva pitanja zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić strpljivo su odgovarali. Zahvalila im je Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ pohvalivši inicijativu zamjenice gradonačelnika da se Nova Gradiška kao grad kandidira za prestižan status Grada prijatelja djece. Smatra da je Nova Gradiška već zaslužila taj status jer ima gradova koji taj status imaju a po aktivnostima sa djecom i za djecu zaostaju za našim gradom.

Related Post

GRADSKA PRIZNANAJ 2013.

Autor - 07/01/2014 0
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana Grada Grb grada uručen je predstavnicima Taekwondo klubu „Vukovi“. Klub je…