NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

1173 0

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2015. – Novogradiško glazbeno ljeto i ove godine će biti održano na glavnom gradskom trgu i proslavit će uspješnih 20 godina uz poznate hrvatske glazbenike.

Dok čekamo glavne glazbene večeri, već nekoliko dana na području grada održani su popratni sadržaji. Nakon Fresh Air i techNOVAtionpartya održan je i koncert klasične glazbe „U ljetnu večer“. Zbog kiše koncert je s trga glazbenika prebačen u natkrivenu terasu jednog lokalnog caffe bara. Organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta, odnosno predstavnici Agencije Novogradiško glazbeno ljeto, Turističke zajednice grada Nova Gradiška zajedno s dogradonačelnicom Ljiljanom Lukačević službeno su otvorili Trg glazbenika, zadnjih godina okupljalište raznih glazbenika, od klasičara do gradske limene glazbe. Na sinoćnjem koncertu brojnim zainteresiranim građanima koji su popunili terasu predstavili su se mladi novogradiški glazbenici, Slavica Serenčeš i Anton Ećimović na klaviru, te ErinKeleuva na flauti.

 

Slavica je studentica 3. godine Umjetničke akademije u Osijeku pod mentorstvom doc. art. Konstantina Krasnitskyog, a izvela je skladbe „Djevojka lanene kose“ (ClaudeDebussy), Etidu u A-molu, op. 25 br. 4 (FredericChopin), Sonatu u Cis-molu, op. 27 br. 2 – I. Adagio sostenuto (Ludwig van Beethoven), te Etidu – sliku u F-molu, op. 33 br. 1 (Sergej Rahmanjinov).

ErinKeleuva je učenica 1. razreda Srednje glazbene škole u Požegi i na flauti je izvela „Danse De La Chevre (Ples koze)“ Arthura Honeggera i „Slavujev pijev u suton“ Nina Mazzonia.

Anton Ećimović studira teoriju glazbe i pohađa 4. godinu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. Đure Tikvice. Izveo je Bachov Preludij i fugu u F i G molu (WTK I).

 

Bio je to prekrasan koncert na otvorenom koji je trajao nešto manje od sat vremena, a koji je dobio i veliki pljesak publike. Tradicija je ovo koja će se nastaviti i u sljedećim godinama, a ususret 20. NG ljetu. No, s obzirom da je Nova Gradiška postala jedini grad u Hrvatskoj koji ima Trg glazbenika vjerujemo da će upravo na tom mjestu u budućnosti biti održan niz zanimljivih koncerata.

 

Autor Nikola Knežević

Related Post

FESTIVAL ČOBANCA- „BLJESAK“

Autor - 28/04/2017 0
Povodom vojno redarstvene akcije „Bljesak“, Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica i braniteljske udruge organiziraju „Festival čobanca“-natjecanje u kuhanju čobanca.  …