KONJIČKI TURNIR

1317 0

Lizalii su se prsti iza komada pečene crne slavonske svinje koje su za ovu prigodu pripremili članovi Udruge uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema “Pfajferica”

 

DONJI ANDRIJEVCI – Centar za ruralni razvoj PANONICA, Konjički klub Donji Andrijevci i Zaprežni klub Slavonac bili su organizatori konjičkog turnira koji se ove nedjelje održao u Donjim Andrijevcima. Više stotina posjetitelja došlo je dati podršku prvenstveno velikom trudu članova Konjičkog kluba Donji Andrijevci koji su ovo mjesto upisali na listu mjesta domaćina jedne od najzahtjevnijih konjičkih disciplina – vožnje sportskih fijakera.

Središnji dio turnira činila su tri utakmice koje se voze pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza.

U utakmici Kup-a Slavonije i Baranje za dvoprege nastupilo je sedam natjecateljskih timova. Prva tri mjesta pripala su vozačima Zaprežnog kluba SLAVONAC iz Slavonskog Broda. Prvi je bio Boris Liović, drugi je Adam Dorić, a treći Dagan Ivušić. Četvrto mjesto osvojio je Ivan Đurasović iz Konjičkog kluba SLAVONAC iz Čepina, dok je peti bio Antun Živić vozač Državne ergele lipicanaca Đakovo-Lipik. Šesti je bio Tomislav Mak, a sedmi Josip Anđan oba vozača su članovi čepinskog kluba.

U utakmici Kup-a Slavonije i Baranje za jednoprege prvi je bio Marijan Stubičan, vozač Državne ergele lipicanaca Đakovo-Lipik, drugi je bio Tomislav Mak član KK SLAVONAC iz Čepina, treći Tomislav Drenjančević vozač DEL Đakovo-Lipik, a četvrto mjesto pripalo je Borisu Lioviću vozaču Zaprežnog kluba SLAVONAC iz Slavonskog Broda.

Vožena je i utakmica Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore u kojoj je vozio samo jedan natjecatelj Adam Dorić, koji sada dijeli prvo mjesto s Anom Salarić, članicom Konjičkog kluba Pleternica.

U konkurenciji za najvJeštije vozače tradicionalnih slavonskih kola snage su odmjerili Antun Glavačević i Ivica Mladar, a pobjednik je bio Antun Glavačević.

Što se sportskog dijela tiče žestoki ljetni pljusak program je prekinuo na polovici planiranog rasporeda. Premda su andrijevačkim hipodromom gromoglasno odjekivali pucnji kandžijaša iz Kruševice to nije bilo dovoljno da rastjera oblake, ali je bilo sasvim dovoljno da najmlađi kandžijaši izvuku osmjehe publike. Mnogi su se smješkali, ali i osladili ukusnim pogačicama koje su za ovu prigodu pripremile članice Udruge umirovljenika “Andjevačke snaše”. Ništa manje ukusni nisu bili ni komadi pečene crne slavonske svinje koje su za ovu prigodu pripremili članovi Udruge uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema “Pfajferica”.

Pokrovitelji programa bili su Općina Donji Andrijevci i Brodsko-posavska županija. Cijeli program bilo bi teško organizirati i bez potpore brojnih sponzora.

Slijedeći zaprežni turnir koji zajedno s partnerskim udrugama pripremaju Centar za ruralni razvoj PANONICA i Zaprežni klub SLAVONAC je 6.rujna u Gundincima kao dio 14. manifestacije “Vrani se konji igrali” uz domaćinstvo Konjogojske udruge Gundinci.

 

Autor Marijan Vrkljan

Related Post

OLDTIMER KLUB „CLASSIC 99“

Autor - 10/05/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 10. svibanj 2015. – Članovi Oldtimer kluba „Classic 99“ u subotu su izložbom svojih starih automobila i motocikala…