AKTIVNA DJECA I MLADEŽ

4824 0

ORUBICA – Djeca i mladež župe Orubica, aktivni su i ovog ljeta. Krajem lipnja organizirano je četvrto po redu „Dječje ljeto u Orubici“. Ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, u suradnji s domaćim župnikom,

Milivojem Kneževićem, organizirao je član Župnog pastoralnog vijeća Orubica, Antonio Rizvić, uz pomoć don Ivana Šibalića, župnika na zagrebačkoj Knežiji, donedavnog povjerenika za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije.

 

U programu Dječjeg ljeta sudjelovala su djeca uzrasta od prvog do osmog razreda, njih četrdesetak. Program se odvijao tri dana, u vremenu od 10.00 do 12.00 pa od 16.00 do 18.00 i od 19.30 do 22.00 sata.

 

Tema ovogodišnjeg ljeta bila je „Dominik Savio – Kako postati svet“. Tako su djeca uz razgovor, molitvu, pjesmu i igru bolje upoznala život i djelo ovog mladog sveca, zaštitnika ministranata. Uz igre, svakodnevno su upriličeni duhovni sadržaji, molitva i misa. Svete mise slavio je orubički župnik, vlč Milivoj Knežević uz đakona, don Branka Bendru.

 

Iako je manifestacija prošla, već su počele pripreme za slijedeću, petu po redu, koja će biti održana na godiniu.

 

Uz ove organizirane sadržaje za djecu – i mladi iz Orubice aktivni su. Tako su sudjelovali na „Ljetu za mlade 2015.“ u Splitu, krajem srpnja. U organizaciji Udruženja salezijanaca – suradnika Split, desetoro mladih Orubičana zajednos Antonijem Rizvićem, provelo je nezaboravnih sedam dana u Splitu, upoznavši i Solin, Klis, Supetar na otoku Braču i druga mjesta. Uz boravak na plaži, također su svakodnevno bili nazočni svetoj misi, molitvi, duhovnim sadržajima i druženjima. Upoznali su i mlade iz Belog Manastira i Žepča.

 

Planiraju aktivnosti i do kraja ljeta, a župniku su desna ruka u svemu, kao i svojim roditeljima.Ovih dana su se uključili i u Pete sportske susrete udruga mladih iz Brodsko-posavske županije, koje tradicionalno organizira Klub mladih Orubica.

 

Fotografije: Antonio Rizvić

Tekst: Višnja Mikić

Related Post