ROKOVO U VRBJU

1607 0

VRBJE, 18. kolovoza 2015. – Iako je kiša donekle pokvarila ugođaj isplatilo se jučer biti u Vrbju. Tradicionalno se slavio zaštitnik sveti Rok i pod pokroviteljstvom Općine Vrbje održala smotra folklora.

Uživalo se u ljepoti konja i narodnih nošnji, pjesmi i plesu, a pod šatorom u pečenom volu, janjetini i jelima s roštilja.

Tradicionalno je svetkovina počela svetom misom koju je i ove godine na otvorenom predvodio velečasni Željko Volarić. Zahvaljujući KUD-u Vrbje i predsjednici Marijani Sekulić u Vrbju se ove godine predstavilo pet kulturno-umjetničkih društava. Iako je kiša pokvarila plan da se smotra održi na prostoru ispred društvenog doma, nije pokvarila kompletni ugođaj potvrdivši ovu smotru kao mjesto na kome ljubitelji folklora i tradicijskih običaja imaju priliku uživati baštini koju smo naslijedili od predaka, a kulturno umjetnička društva pokazati svoja postignuća.

Nažalost, mimohod konjanika i konjskih zaprega ulicama Vrbja prekinula je kiša.

Uz pjevačku i dječju folklornu skupinu KOD-a Vrbje na pozornici u Društvenom domu, pozdravljeni od načelnika Igora Jurišića i župana Danijela Marušića, koji je otvorio smotru, predstavila su se kulturno umjetnička društva “Ivan Filipović” iz Velike Kopanice, “Beletinec” iz Beletinca u Varaždinskoj županiji, “Mala” iz Nove Gradiške, “Fra Marijan Lanosović” iz Orubice i “Tribanj” iz Župe Bila u Bosni i Hercegovini.

Do kasno u noć uz glazbu i slavonske gastronomske delicije se zabavljalo i družilo ispod šatora.

Related Post

LJETO NA SAVI

Autor - 07/08/2012 0
Osim ribiča i stanovništva koje živi uz Savu, tu našu rijeku kao mjesto za jednodnevni izlet koristi sve veći broj…