DAN OPĆINE VRBJE

1333 0

Svečana sjednica bila je prigoda da načelnik Igor Jurišić uruči prijenosno računalo Luki Ruškanu koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju mladih inovatora

VRBJE, 16. kolovoza 2015. – Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer je obilježen Dan općine Vrbje.

Vrbjani i njihovi gosti slavili su jučer i blagdan sv. Roka, a velečasni Željko Volarić tradicionalno je služio svetu misu na otvorenom.

 

Počast poginulim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne države Hrvatske odana je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Vrbja. Počast su odali predstavnici lokalne samouprave, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i društava. Predvodili su načelnik Igor Jurišić i župan brodsko-posavski Danijel Marušić.

 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Stjepan Babić, a vodio Mato Višić u nazočnosti župana Danijela Marušića i županijske pročelnice Klare Šćuka, Zlatka Bunjevca predsjednika Općinskog vijeća u Dragaliću i Ivana Šmita općinskog načelnika u Novoj Kaepli, predstavnika udruga i društava. Svečana sjednica je bila prigoda da načelnik Igor Jurišić govori o aktivnostima i projektima provedenim u proteklih godinu dana te planovima za naredno razdoblje.

 

– Polučeni rezultati su više nego dobri i zadovoljni smo unatoč teškim gospodarskim vremenima i nedostatku natječaja za naše infrastrukturne projekte. Napredovali smo zahvaljujući našem realnom planiranju i prije svega pojedinim institucijama koje su prepoznale naše projekte i financijski ih podržale – kazao je uvodno u opširnom izlaganju načelnik Igor Jurišić.

Istaknuo je dobru suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Osigurana su tako sredstva za obnovu društvenih domova te izgradnju društvenih prostorija u Savskom Boku. Nakon obnove općinskih ureda , općinske vijećnice i uređenja prostora za zdravstvenu ambulantu nastavilo se s uređenjem i opremanjem društvenog doma.

 

Značajne su aktivnosti provedene u oblasti komunalne infrastrukture. Osim radova na uređenju poljskih putova treba navesti izgradnju vodovoda za Mačkovac, Savski Bok i Visoku Gredu za koji je izgrađena projektna dokumentacija i objavljen natječaj za izvođača radova.

Opremljena je zdravstvena ambulanta i u tijeku je upis pacijenata, pa je načelnik pozvao stanovnike općine da se upišu jer je broj pacijenata uvjet za rad ambulante.

Od ostalih aktivnosti navedimo katastarsku izmjeru u ko Mačkovac, rješavanje problema vezanih za brzi Internet u Mačkovcu i Dolini te postavljanje solarnog sustava na mrtvačnicu u Bodovaljcima.

Završeno je projektiranje uređenja centra Vrbja, dokumentacija je spremna i sada se čeka objava natječaja.

Značajnom načelnik smatra i izradu razvojne strategije koja je potrebna za kandidiranje na EU natječaje i mjere ruralnog razvoja.

Unatoč skromnim proračunskim sredstvima n isu izostale socijalne potpore kao što su rad tzv. male škole, sufinanciranje registracije traktora, naknade za novorođeno dijete, prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i drugo.

U proteklom periodu nije izostala ni potpora brojnim manifestacijama koje se organiziraju tijekom godine te društvima i udrugama.

 

Na suradnji i potporu načelnik Igor Jurišić se zahvalio članovima Općinskog vijeća, predsjedniku Stjepanu Babiću i svom zamjeniku Mladenu Konjeviću.

 

– Zahvaljujem se Ministarstvu regionalnog razvoja, Ministarstvu graditeljstva, Hrvatskim vodama i drugima koji su financijski podržali realizaciju naših projekata. Posebno se zahvaljujem vodstvu Brodsko-posavske županije na čelu s županom i njegovim zamjenicima na izuzetnoj suradnji i zato što su prepoznali naše dobre namjere.

 

Hvala svim mještanima naše općine koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju, a još više uspostavi dobrih međuljudskih odnosa i atmosfere optimizma – završio je svoje izlaganje Igor Jurišić.

 

Pohvale za provedene aktivnosti provedene u protekloj godini u Općini Vrbje, načelnik i Općinsko vijeće dobili su od župana Danijela Martušića i županijske pročelnice Klare Šćuka, koji su zajedno s Ivanom Šmitom, općinskim načelnikom u Novoj Kapeli, govorili o opravdanosti postojanja jedinica lokalne samouprave, pa i onih manjih kao što je Općina Vrbje.

 

Svečana sjednica bila je prigoda da načelnik Igor Jurišić uruči prijenosno računalo Luki Ruškanu koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju mladih inovatora.

Nastupilo je kulturno-umjetničko društvo Vrbje.

Related Post

LJETO NA SAVI

Autor - 07/08/2012 0
Osim ribiča i stanovništva koje živi uz Savu, tu našu rijeku kao mjesto za jednodnevni izlet koristi sve veći broj…