UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH – Razmjena mladih

573 0

NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoza 2014. – Nakon niza projekata Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška nastavlja s provođenjem još jednog u sklopu programa Erasmus plus-novog programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

 

Razmjena mladih „AAA citizens finding“ sa svojim projektnim aktivnostima započinje danas 20.08.2014. godine, te će na tjedan dana sve do 28.08.2014. ugostiti 38 mladih iz 6 europskih zemalja: Italije, Rumunjske, Španjolske, Slovačke, Turske i Hrvatske, u Starom Gradu na Hvaru.

 

Mladi će tjedan dana stjecati nove vještine za svoj osobni razvoj, promišljati svoje ponašanje u društvu, te ulogu dobrog i aktivnog građanina u njihovim zajednicama, otkrivajući vrijednosti Europske unije i kako ih promovirati, te pomoći u izgradnji europskog građanstva bez granica.

 

Ova razmjena podržava izražavanje i osobni razvoj kroz različite metode neformalnog učenja, kroz kreativne radionice, igranje raznih uloga, tribina, grupnog rada, a sve u cilju razbijanja predrasuda i osobnih prepreka, poticanja demokracije, tolerancije i uključivosti.

 

Također će se istaknuti moć neformalnog učenja širokim rasponom metoda koje će kod sudionika potaknuti njihovu kreativnost i umjetnost, poticati korištenje društvenih medijskih alata za promociju, učenje i širenje informacija o krajnjem ishodu aktivnosti.

 

Ova razmjena je izvrsna prilika mladima različitih ciljanih skupina za uključivanje u novi program Erasmus + i njegovu promociju u njihovim zajednicama, jačajući njegovu on-line promociju.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Related Post