NOVOGRADIŠKA RADIJADA – RADIO PSUNJ PREUZEO KONCESIJU I FREKVENCIJU 98,1

1066 0

NOVA GRADIŠKA, 22. Veljače 2011. – Nova Gradiška se može pohvaliti da trenutno ima tri radio postaje, iako dvije ne emitiraju program. Uz Gradski radio koji je nedozvoljeno počeo i zato prestao emitirati program na frekvenciji 98,1 tu je i najdugovječniji gradski radio, Hrvatski radio Radio postaja Nova Gradiška, koji je u stečaju od 14.

veljače i više nema frekvenciju. Na frekvenciji 98,1 program je počela emitirati nova radio postaja pod nazivom Radio Nova Gradiška u vlasništvu tvrtke Radio Psunj, kao nakladnika. Tvrtka Radio Psunj zatražila je prijenos koncesije i frekvencije i dobila odobrenja Vijeća za elektroničke medije i HAKOM-a do 31. prosinca 2016. godine. Priča oko Hrvatskog radija Radio postaje Nova Gradiška završit će se će se nakon provedbe stečajnog postupka, koji će kako kaže stečajni upravitelj Zdenko Bešlić, nakon prvog uvida u stanje, potrajati. Pred stečajnim upraviteljem velik je i složen posao. – Stečaj nad Hrvatskim radijem, Radio postajom Nova Gradiška otvoren je 14. veljače. Tada sam započeo tehničke pripreme za njegovu provedbu. Imenovao sam komisiju za popis imovine i utvrdio da su, od bivših 14 zaposlenika, dva su zaposlenika s danom otvaranja stečaja bila u radnom odnosu. Zatvorio sam žiro račun i podnio zahtjev za otvaranje novog računa. Slijede prijave potraživanja vjerovnika u stečajnom postupku, a Ispitno ročište je zakazano za 15. travanj. Do konca ožujka vjerovnici trebaju prijaviti svoje tražbine. Ispitati ću ih i o njima se očitovati.

Zdenko Bešlić

 

Nakon desetak dana mogu reći da će biti problema za ispitivanje tražbina jer ne mogu doznati gdje se nalazi dokumentacija. Naime, postoji sukob na relaciji Rade Aleksić i grupa oko njega i druga grupa bivših djelatnika. I jedni i drugi kažu da je dokumentacija kod onih drugih. Objektivan problem će mi biti da dođem u posjed relevantne dokumentacije koja treba poslužiti kao podloga za ispitivanje tražbina. Rano je da se očitujem i da bilo što kažem koliko tražbina očekujem. Isto se odnosi i na imovinu čiji je popis pri završetku. Dat ćemo da se ona po vještacima procjeni. To će biti neki manji dio imovine. Postoji i drugi dio imovine koji će valjati mukotrpno istraživat, a to su potraživanja od kupaca. Treba utvrditi tko su kupci, odnosno dužnici Radio Nove Gradiške. Tu je i problem vezan za koncesiju jer je ona jedna od najvažnijih predmeta imovine. Koncesija kao pravo koja je dobivena na ime Hrvatskog radija Radio postaje Nova Gradiška, koja je sada u stečaju, trebala bi vrijediti do 2016. godine. Trenutno u posjedu te koncesije je Radio Psunj. Nije mi poznato kako i na koji način je koncesija prenesena na Radio Psunj, a kako ju je izgubio Hrvatski radio Radio postaja Nova Gradiška – kaže stečajni upravitelj Zdenko Bešlić i dodaje da će stečajni postupak potrajati jer nema sređene poslovne dokumentacije.

Related Post