U POVODU NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA

1670 0

NOVA GRADIŠKA – Članovi likovne sekcije “Duga” Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška upriličili su 8. kolovoza otvorenje Likovne izložbe u povodu NG glazbenog ljeta. U prostoru nekadašnje prodavaonice obuće

u samom centru grada izloženo je oko 40-ak umjetničkih radova, slika i kiparskih uradaka autora : Ljubice Talan, Zdravke Džimbeg, Dominika Poletta, Štefice Sigurnjak, Katarine Čanić, Vesne Dumičić, Mladena Funesa, Blažene Matijašević, Marije Valentić, Evice Kraljić,Gordane Kangrga, Alojza Cindrića, Ivana Jelančića.

 

U ime Udruge okupljenima je riječi dobrodošlice uputila Katarina Čanić te istaknula kako izložbu posvećuju i svojoj pokojnoj članici Ivani Pavičić, koja je likovnoj sekcija i dala ime. Podsjetila je na vrijedan rad Udruge čiji članovi sudjeluju u mnogobrojnim Likovnim kolonijama diljem Hrvatske, kao i na rad Literarne sekcije “Vladimir Nikolić”.

 

Ovaj kulturni događaj oplemenili su i pjesnici Blažena Matijašević, Vesna Dumičić, Katarina Čanić, Ljubica Sedlaček, Stjepan Adžić, Ljubica Talan, Evica Kraljić, interpretiranjem svojih stihova.

 

Zahvalnost za sav rad i ljepotu koju pružaju sugrađanima, ali i građanima diljem Hrvatske izrazila je Vesna Đapić, zamjenica novogradiškog gradonačelnika, koja je izložbu i otvorila. Tom je prigodom, među ostalim, istaknula kako je i ova Udruga ponos grada, koji će ju i dalje podržavati i pružati joj potporu.

 

Izložba je otvorena do kraja mjeseca kolovoza.

Related Post