UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

854 0

Završni event kampanje će se održati 13. kolovoza u centru grada ( na šahovnici) gdje će naše EVS volonterke organizirati javno fotografiranje mladih koji će tom prilikom moći izraziti svoja razmišljanja o tome zašto je dobro biti mlad.

Event će početi u 11.00 h i svi ste, naravno, pozvani!

 

NOVA GRADIŠKA – Ususret Međunarodnom danu mladih koji se održava 12. kolovoza Udruga gluhih i nagluhih organizira event #‎ZaštoJeDobroBitiMlad.

 

Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je 1999. godine. Dana 17. prosinca Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. kolovoza biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom. Ovogodišnja tema je “Put prema 2030. godini: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive potrošnje i proizvodnje”. Ovogodišnji Mešunarodni dan mladih podiže svijest o postizanju UN-ove Agende 2030. za održivi razvoj, koja je usredotočena na vodeću ulogu mladih u osiguravanju iskorjenjivanja siromaštva i postizanja održivog razvoja kroz održivu potrošnju i proizvodnju.

Svjesni smo činjenice kako se o mladima uglavnom govori u negativnom kontekstu; izazivajući sažaljenje ili prijezir prema onima koji su budućnost svakog društva. Naslovi koji se bave mladima često adresiraju nezaposlenost mladih, nesigurnost radnih mjesta, nemogućnost osnivanja obitelji i drugih egzistencijalnih teškoća.

 

Stoga, kako bismo promijenili percepciju mladih u društvu; osnažili svakog mladog pojedinca; i govorili o mladima i mladosti u pozitivnom smislu pozivamo vas da objavljujete statuse i tvitove pod heštagom #ZaštoJeDobroBitiMlad ili #‎MeđunarodniDanMladih2016. Iznesite svoja razmišljanja i dajte doprinos našoj kampanji!

 

Završni event kampanje će se održati 13. kolovoza u centru grada ( na šahovnici) gdje će naše EVS volonterke organizirati javno fotografiranje mladih koji će tom prilikom moći izraziti svoja razmišljanja o tome zašto je dobro biti mlad. Event će početi u 11.00 h i svi ste, naravno, pozvani!

Related Post

SKUPŠTINA UDOMITELJA

Autor - 05/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 5. lipanj 2012. – Skupština Udruge udomitelja djece, odraslih, starijih i nemoćnih osoba Brodsko-posavske županije „Leptirić“ održana u…