U prometnoj nesreći poginuo 25-godišnjak

384 0

24. lipanj 2012. – Zarobljeno tijelo 25-godišnjeg Alena

Barišića iz Zbjega, vatrogasvi su oslobodili rezanjem lima.

 

ZBJEG – Povratak iz noćnog života bio je koban za 25-godišnjeg Alena Barišića iz Zbjega koji je jučer rano ujutro poginuo za upravljačem automobila samo stotinjak metara od svoje kuće. Stravična nesreća dogodila se oko 4.15 sati kada se mladić, u Passatu brodskih oznaka, vraćao kući iz diskobara “Madona”, iz smjera susjednog Šumeća.

 

Kako je policija očevidom utvrdila, nesretnik je, pri izlasku iz zavoja, prešao na suprotni prometni trak i udario u betonski kolni ulaz, a od siline udara automobil se gotovo prepolovio. Zarobljeno mladićevo tijelo, iz zgužvanog automobila, oslobađali su, rezanjem lima, pripadnici slavonskobrodske javne vatrogasne postrojbe.

 

Tragedija se dogodila u posuđenom Passatu od susjeda i prijatelja Darka Šebeđaka, s kojim je Alen zajedno proslavio momačku večer budućeg supruga svoje sestrične. Upravo zbog tih svatova, prije tjedan dana, došao je iz Njemačke.

 

– Alen je dovezao Darka kući i zamolio auto da još malo skokne do “Madone”. Naravno da mu je posudio, u dobrim su odnosima godinama, ali sada si Darko to ne može oprostiti – kaže njegova supruga Marija. Darko je u potpunom šoku, kao i obitelj tragično stradalog Alena, te je zbog toga bila pozvana i Hitna pomoć. U obitelji Barišić neizreciva tuga, šok i nevjerica. Susjedi i prijatelji od jutra dolaze izjaviti sućut.

 

– Ne možemo vjerovati da se to dogodilo Alenu, dečku kojega svi znamo kao uzornog, veselog mladića, koji je svima pritekao pomoći, a nije ni pio – ponavljaju susjedi. Što se točno dogodilo, u trenutku kada je izgubio kontrolu nad upravljačem, može se samo nagađati. Je li u pitanju pospanost nakon probdjevene noći ili jače pritisnuta papučica gasa prouzročena kojom čašicom više, utvrdit će analiza uzoraka krvi tragično stradalog mladića.

 

Priča se kako je kazaljka brzinomjera zaustavljena na kobnih 140 kilometara na sat. Alenovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije slavonskobrodske bolnice gdje će se, prema nalogu državnog odvjetnika, obaviti obdukcija.

Vozilo u kojem je stradao 25-godišnji Alen Barišić(Foto: pubp)

Related Post