POLICIJSKI VIKEND

357 0

SAŽETAK – 18. studenog 2013. – Prošli vikend, na području iz nadležnosti

rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 21 kazneno djelo, od kojih su najbrojnija (15) kaznena djela protiv imovine. U području prometa, dogodile se tri (3) prometne nesreće, od kojih jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Zabilježeno je pet (5) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, šest (6) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, tri (3) prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, četiri (4) prekršaja iz Carinskog zakona i jedan (1) slučaj kršenja članka 95 Obiteljskog zakona.

 

SPREMAO SE ZA UZGAJANJE INDIJSKE KONOPLJE – Policijski službenici su temeljem sudskog naloga, u četvrtak, pretražili dom i prostorije koje koristi 36-godišnjak i pritom pronašli i oduzeli osam (8) komada sjemenki indijske konoplje. Policija protiv 36-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa dogama.

 

PRONAŠLI MU 9,5 GRAMA SPEEDA – U petak, oko 23.15, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, policijski službenici su od 19-godišnjaka, izuzeli 9,5 grama bijele praškaste tvari nalik na drogu speed. Protiv 19-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

KOD NOVOGRADIŠČANINA PRONAŠLI MARIHUANU – Dana 17. studenoga (nedjelja), oko 0,25 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su zatekli dvojicu mladića u dobi od 21 i 22 godine, u naizmjeničnom konzumiranju jointa napunjenog biljnom tvari nalik na mješavinu marihuane i duhana. Vlasnik jointa, težine 0,8 grama je 22-godišnjak, od kojeg je oduzeto još 2 grama marihuane. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, a protiv 21-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

ŠVERCALI DUHAN – U petak, oko 6.05 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici su u osobnom automobilu kojim je upravljao 49-godišnjak uočili vrećicu u kojoj se nalazio kilogram duhana namijenjen nedozvoljenoj prodaji. U pretrazi doma i prostorija osumnjičenog, pronađeno je još dva kilograma sitno rezanog duhana i 186 komada streljiva za automatsku pušku, te je policija protiv 49-godišnjaka podnijela kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljena trgovina i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U subotu, oko 9,30 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici su kod 37-godišnjaka pronašli 1800 grama duhana namijenjenog nedozvoljenoj prodaji, dok su pretragom doma i prostorija koje koristi 35-godišnjakinja, pronašli 6900 grama duhana također namijenjenog nedozvoljenoj prodaji. Policija protiv 35-godišnjakinje i 37-godišnjaka podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene trgovine.


UKRADENIM BICIKLOM VRAĆAO SE IZ NOĆNOG ŽIVOTA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u nedjelju, oko 3.20 sati, u Slavonskom Brodu, na Trgu pobjede, zatekli su 16-godišnjaka da upravlja biciklom Rog, kojeg je otuđio ispred ugostiteljskog objekta. Policija nastavlja daljnji rad na pronalasku vlasnika bicikla i podnošenju odgovarajućih pismena.


TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ LANCIE – U subotu, oko 3,05 sati, u Malinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a druga osoba je lakše ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila, jer je 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Lancia, ušao u zavoj ulijevo, a zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljačem, te u zanošenju udario u parkirani automobil na kolnom ulazu. Vozilo je u daljnjem zanošenju udarilo u betonski rub kolnog ulaza, prevrnuvši se potom na krov. Teško je ozlijeđen 31-godišnji vozač, dok je lakše ozlijeđen 24-godišnji putnik, te su obadvojica zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Od vozača su uzeti uzorci radi analize na alkohol u organizmu, te će policija po dobivenim rezultatima proslijediti odgovarajuću prijavu mjerodavnom tijelu.

Related Post