U Rešetarima počela izgradnja novog dječjeg vrtića

1619 0

Autor Franjo Samardžić
REŠETARI, 2. rujna 2019. – Na prostoru uz OŠ „Ante Starčević“ tvrtka „Watmont” d.o.o. iz Vinkovaca započela je radove na izgradnji dječjeg vrtića u Rešetartima. Vrtić će biti izgrađen u roku od dvije godine, a njegova ukupna vrijednost je 10.077.142 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto EU, 15 posto RH. Izgradnjom vrtića dugoročno će se povećati dostupnost i kvaliteta usluga predškolskog odgoja i naobrazbe na području općine Rešetari, poboljšati standard i kvaliteta života djece i roditelja.
–Dobit ćemo kvalitetan vrtić koji će zadovoljiti naše potrebe. Povećava se broj djece upisan u vrtić. Ove godine imamo upisano preko 60. djece u redovnom te 45. djece u predškolskom odgoju. Želim naglasiti da će u vrtiću biti i jaslice. Prepoznali smo na vrijeme potrebu za gradnjom vrtića i uložili napore da dođe do njegove izgradnje jer Općina Rešetari, kao jedan od svojih strateških ciljeva, ima razvoj i poboljšavanje uvjeta za život mladih obitelji kako bi se osigurao njihov ostanak, odnosno smanjilo iseljavanje – kaže načelnik Zlatko Aga.

Related Post

1000 KUNA ZA NOVOROĐENO DIJETE

Autor - 14/12/2011 0
  STARO PETROVO SELO, 13. prosinac 2011. – Općinski načelnik Željko Kočijašević je danas u ime Općinskog vijeća mladim obiteljima…