U ŽUPNOJ CRKVI SV. ANTUNA PDOVANSKOG

1691 0

STARO PETROVO SELO – U nedjelju, 22. svibnja, na svetkovinu Presvetog Trojstva, u župnoj crkvi sv Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu, predstavila se glumačka skupina vjernika „Apostoli ljubavi“,

iz slavonsko – brodske župe svetog Josipa radnika. Riječ je o skupini uglavnom mladih ljudi koji, okupljeni oko Gospodina, žele duhovno rasti, svjedočiti o Božjoj ljubavi i djelovati u sredini u kojoj žive.

Staropetrovoselcima su uprizorili scenski prikaz „Druga šansa“ koji se lijepo uklopio u sadržaje svete godine Božjega milosrđa. Nakon što je župnika, Antuna Prpića i sve vjernike pozdravila voditeljica skupine, Ružica Kavali, počeo je program, čiji sadržaj u središte pozornosti stavlja slobodnu novinarku i političarku, kojoj se sudilo zbog njezinih počinjenih grijeha: abortusa, preljuba, reikija, zanemarivanja supruga, obitelji i drugog. Osuđenica se kaje i traži oproštenje nakon što je Isus iz kliničke smrti vraća u život, dajući joj „drugu šansu“. Lijep, a nadasve poučan igrokaz završio je zajedničkom pjesmom svih izvođača.

 

Program je imao i humanitarni karakter: prikupljan je dobrovoljni prilog kao pomoć pri liječenju djevojke iz jedne višečlane obitelji u Slavonskom Brodu.

Related Post

BISKUPIJSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Autor - 22/02/2016 0
POŽEGA – U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije 19. veljače je održano…