Učenici PŠ Gornji Bogićevci i njihova učiteljica Iva Franić posjetili su Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

924 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Jasminka Klarić, voditeljica Narodne knjižnice i čitaonicu „Grigor Vitez“ , još je jednom u prostoru knjižnice na kreativnom i edukativnom druženju ugostila učenike područne OŠ u Gornjim Bogićevcima.
-U petak, 4. listopada opet je bilo veselo u našoj knjižnici i čuo se dječji smijeh jer su nas posjetili učenici 3. i 4. razreda PŠ Gornji Bogićevci zajedno sa svojom učiteljicom Ivom Franić. Došli su pogledati i prelistati enciklopedije ( opće i specijalizirane ) i naučiti nešto novo jer oni su već veliki i puno puta su bili u našoj knjižnici.
Svatko od njih pronašao je svoju enciklopediju, listao i tražio nešto zanimljivo ( o svemiru, rijekama, ljudskom tijelu, životinjama, biljkama, povijesti, cvijeću, povrću, automobilima…) i brojne druge koje se nalaze u fondu knjižnice.
I na samom odlasku, kako to obično i biva, nisu otišli bez knjiga, podigli su lektiru koju će čitati i opet naučiti nešto novo. Knjiga je najveće blago i čovjekov najbolji prijatelj, a kako kaže Charles W.Eliot: „Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije i najstrpljivije su učiteljice – navodi Jasminka Klarić i poziva sve da dođu u knjižnicu i nađu svoju novu, najvjerniju prijateljicu.

Related Post

Teretni vlak usmrtio lipicanca

Autor - 10/01/2019 0
SLAVONSKI BROD – Dana 9. siječnja, u popodnevnim satima, na željezničkoj pruzi Zagreb – Vinkovci između Starih Perkovaca i Vrpolja…