UDRUGA DEMOS MEDIA – Za projekt „Zaželi jednake mogućnosti II“ bespovratno dobili 396.000 eura 

915 0

NOVA GRADIŠKA,  12.  ožujka  2024. -Predsjednik Udruge DEMOS MEDIA Mario Strinavić jučer je, 11. ožujka, sudjelovao na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Zaželi jednake mogućnosti II“. Svečanost je održana u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda +, Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“, te Državnog proračuna RH u iznosu od 396.000,00 €sa stopostotnim financiranjem. Ovo je dosad najveći projekt naše Udruge u smislu ugovorenih sredstava, na što smo izuzetno ponosni! Projekt će trajati 36 mjeseci, a provodit ćemo ga u partnerstvu s Općinom Vrbje.

Svečanosti su nazočili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predsjednik Županijske skupštine BPŽ i saborski zastupnik Pero Ćosić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušićte ravnatelj HZZ-a Ante Lončar kao i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Specifični cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške za ukupno 48 najpotrebitijih korisnika i korisnica, starijih osoba i osoba s invaliditetom, s područja zapadnog dijela BPŽ, u razdoblju od 33 mjeseca koje će obavljati 8 pružatelja_ica usluge. 

Projekt adresira rizik od daljnjeg socijalnog isključivanja starijih osoba i OSI te im omogućuje svakodnevnu pomoć i podršku sa svrhom osiguravanja dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Provedba projekta pridonijet će njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Na web stranicama Udruge DEMOS MEDIA i Općine Vrbje bit će objavljen Javni poziv za iskaz interesa kako bi pravovremeno informirali sve zainteresirane, kako pružatelje/ice usluga tako i potencijalne korisnike/ice. Ovaj poziv će sadržavati informacije o ciljnim skupinama, potrebnoj dokumentaciji, kriterijima za prednost pri odabiru te kontaktima projektnog tima nositelja i partnera za dodatne informacije.

Ovaj je projekt nastavak uspješno provedenog projekta kroz Zaželi – program zapošljavanja žena faza II.Njegovom provedbom osigurat ćemo pružanje socijalne usluge na području JLS-a prve i druge skupine po Indeksu razvijenosti što će sigurno doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Related Post