UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

384 0

SLAVONSKI BROD – Na svečanoj sjednici 15. travnja, zaslužnim pojedincima, ustanovama i tvrtkama predana su priznanja i nagrade. “Plaketu brodsko-posavske županije” dobili su PPK Nova Gradiška, Hlad Slavonski Brod,

ĐĐ-TEP, Chromos-Svjetlost Lužani, Bilfinger ĐĐ MOntaža, Obrt uzgoja gljiva Križanić, Udruga gluhih i Udruga slijepih iz Nove Gradiške, te Slavonskobrodska televizija SBTV. Priznanje i Kovanicu od zlata dobili su prof.Tomislav Lukić, za zalaganje, istraživanje i inventarizaciju gljiva na području županije i Slavonije; Lidija Grčić, tajnica Udruge 108. brigade i Petar Bubalo,pripadnik 108. brigade, za očuvanje tekovina Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja, te Dražen Grozdanović iz Nove Kapele, predsjednik Udruge “Sveti Antun” Batrina za izniman doprinos u unapređenju kulturnog života i razvoja turizma u Batrini i Općini Nova Kapela.

 

Predsjednik i tajnik udruge Alen Kohajda i Josip Bošnjak

 

– Ovo hvalevrijedno priznanje Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška zaslužila je svojim vrijednim i kontinuiranim radom udruge i svih članova pomažući potrebitima, ostvarujući i realizirajući projekte vezane za kvalitetu i usavršavanje života gluhih i čujučih mladih osoba, te realizacijom brojnih projekata iz europskih fondova čime su unaprijedili kvalitetu života ljudi sa hendikepom nedostatka sluha.

POsebno treba istaknuti njihov rad sa mladim iz drugih europskih zemalja s kojima dijele društveno-socijalna iskustva, problematiku i potrebe mladih o čemu smo mogli svjedočiti već nekoliko puta prateći njihov program razmjene mladih, sportske i edukativne aktivnosti, te još mnoge druge pozitivne stvari o kojima smo vas već ranije obavještavali.

Na taj način ova udruga je ponos Brodsko-posavske županije i grada Nove Gradiške.

Više na ugng.hr

 

Related Post

GLUHE I NAGLUHE OSOBE

Autor - 19/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 19. siječanj 2012. – U okviru projekta „GLUHE I NAGLUHE OSOBE – EUROPSKE VRIJEDNOSTI“ Udruga gluhih i nagluhih…