UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH ZVRŠILA JOŠ JEDAN PROJEKT

321 0

NOVA GRADIŠKA, 16. rujan 2014. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je od 01.09.2014. do 10.09.2014. godine bila ponovno organizator još jednog međunarodnog treninga koji je održan u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Na treningu je sudjelovalo 28 sudionika iz Slovenije, Rumunjske, Slovačke, Latvije, Cipra, Italije i Hrvatske. Trening New start! (Novi početak!) je međunarodni projekt pod programom Erasmus + čiji je glavni cilj bio pružiti potrebne alate za bolju samopromociju (javni nastup, pisanje profesionalnog životopisa, kako napraviti vlastitu web stranicu, korištenje društvenih mreža u traženju posla, kako napraviti video životopis, i samopromocija u medijima) koji mogu pomoći u borbi protiv nezaposlenosti. Nezaposlenost mladih u Europi je veliki problem, tako da je projekt New start! pokušao dati potrebna znanja u potrazi za poslom i samozapošljavanju. Sudionici su naučili kako se pripremiti za intervju za posao, kako napisati dobar životopis, što je važno a što nije u razgovoru s potencijalnim poslodavcem, kako govoriti samouvjereno i kako uvjeriti potencijalnog poslodavca da smo baš mi najbolji kandidat za taj posao.

Program je također imao za cilj međusobno razumijevanje, izgradnju samopouzdanja, prihvaćanje drugih ljudi, otvoren um, učenje o drugim zemljama i vrijednosti različitih kultura.

U sklopu treninga organiziran je jednodnevni posjet gradu Hvaru gdje su se sudionici upoznali sa znamenitostima grada. Posjetili smo tvrđavu Forticu sagrađenu na brdu iznad starog dijela grada, hvarsku katedralu, hvarsko kazalište, samostan Benediktinki te prošetali najdužim trgom u Dalmaciji- hvarskom Pjacom. Najviše uzdaha izmamio je pogled s hvarske tvrđave na prelijepe Paklene otoke koji su zasigurno najljepši dio hvarske rivijere.

Nakon uspješnih 8 dana treninga zadnji dan je održana evaluacijska radionica gdje su sudionici ocijenili sve aspekte projekta na kojem su imali priliku razmjenjivati iskustva, raspravljati, planirati zajedno, raditi na simulacijama, voditi i biti na čelu jedni drugima, djelujući u ugodnom okruženju, što je olakšalo njihovo učenje i kreativno razmišljanje.

Ovo nije kraj projekta jer nama kao organizatorima slijedi završna evaluacija, te završno izvješće prema Agenciji za mobilnost i programe EU.

Udruga se ovim putem zahvaljuje svima koji su podržali ovaj projekt, medijima koji su pratili naše aktivnosti, te nam na taj način pružili potrebnu podršku; našim partnerima koji su odabrali najbolje sudionike te tako pridonijeli uspješnom provođenju treninga, te ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Related Post