UDRUGA POLICAJACA HRVATSKIH BRANITELJA čuvaju svoj dignitet i povijesnu istinu

1365 0

NOVA GRADIŠKA, 16. travnja 2010. – Izborno-izvještajna godišnja skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije potvrdila je da su danas djelatni, umirovljeni i pričuvni policajci, dobro organizirani u udruzi koja brine o ostvarivanju njihovih prava iz Domovinskog rata, čuva dignitet Domovinskog rata,

 promiče njegove vrijednosti i njeguije sjećanja na svoje poginule suborce. Predsjednik udruge Zvonko Čulina opširno je izvijesto o radu udruge koja borji 353 člana, govorio o brojnim aktivnostima na promicanju udruge, tribinama o ulozi i značaju policije u Domovinskom ratu i naporima da se ojača njihov status u društvu i poveća briga za članove treće dobi. Istaknuo je i dobru suradnju s udrugama koje su proistekle iz Domovinskog rata.

  Josip Mihaljević, zamjenik ministra unutarnjih poslova, Mladen Strinavić dopredsjednik krovne udruge i Željko Prša, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske podržali su rad udruge. Josip Mihaljević je istaknuo aktivnosti na promicanju svih vrednota Domovinskog rata u nastojanju da se ne zaboravi povijesna istina. Brojsni su pojedinci dobili priznanja za suradnju i doprinos koji su dali u radu udruge. Za predsjednika je popnovo izabran Zvonko Čulina, a za dopredsjednike Boris Miler i Božidar Teskera. Tajnik je Robert Matošević, a rizničar Vlado Radošić. Uz njih članovi Izvršnog odbora su Ivan Cindrić, Mijo Radojčić, Ivica Bertović i Mladen Račković. Predsjednik Nadzornog odbora je Đuro Keser, a Suda časti Ivica Jarić. (F.S.)

Related Post