Udruga Studio B predstavila projekt: “Osnaživanje mladih pokretača ruralnih zajednica”

766 0

Autor Franjo Samardžić

BODOVLJCI, 4. ožujak 2020. – Uvodnu konferenciju projekta “Osnaživanje mladih pokretača ruralnih zajednica” održala je jučer u Bodovaljcima Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B.

Jednogodišnji pilot projekt usmjeren na podizanje kvalitete života mladih u općini Vrbje, koja se nalazi u prvoj skupini po indexu razvijenosti. Projekt vrijedan 85.568, 46 kuna predstavila je njegova voditeljica Nikolina Jureković. voditeljica projekta. Projekt će se realizirati u vremenu od 25. veljače 2020. do 31. siječnja 2021. godine u partnerstvu s Općinom Vrbje, koja će u manjem dijelu financirati projekt, jer Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku snosi 98,17 posto ukupnih troškova.

O projektu su govorile i zamjenica načelnika Barbara Jurčević, koja je i članica projektnog tima i bit će uključena kao izvoditelj aktivnosti, te Valentina Stojaković koja ima
iskustva u radu s mladima koje je stekla kroz prethodne projekte koje je provela ova Udruge Studio B, a zaposlena je kao koordinatorica projektnih zadužena za koordiniranje cijelog projekta.

Zamjenica načelnika Barbara Jurčević ističe da je Općina Vrbje prihvatila projekt jer je Udruga Studio B već opravdali svoje postojanje kroz različite projekte, a uz to Općina podražava ovakve projekte i mlade, nastojeći ima, u okviru svojih mogućnosti, pomoći u svakodnevnom životu, radu, školovanju i društvenim aktivnostima.

Uvodna prezentacija.pdf

 

Related Post