UDRUGA „TROBOJNICA TKANICA“

692 0

DRGALIĆ, 8. ožujak 2016. – Đurđica Peterlik, predsjednica Udruge „Trobojnica tkanica“ okupila je sinoć u dvorani Vatrogasnog doma svoje članice kako radno i kreativno, još jednom u nizu brojnih radionica,

obilježile 8. ožujak Međunarodni dan žena.

-Okupile smo se po prvi put ove godine da radno, kao što to žene obično rade, obilježimo Međunarodni dan žena. Od recikliranog papira ćemo raditi uskršnje ukrase kao što su košare, cvjećnjaci i druge ukrasne predmete. To je stara tehnika korparstva ili pletenja šibom, a mi pletemo štapićima od papira. Ne siječemo stabla već upotrebljavamo stari papir i radimo ukrasne i korisne predmete – kazala je Đurđica Peterlik.

Tijekom ove godine planiraju održati više radionica tradicionalnog veza. Obnavljaju i od zaborava čuvaju stare tradicije pletenja i vezova. Sa svojim radovima planiraju nastupiti i izložbama koje se prigodno organiziraju na području brodsko-posavske županije.

-Zadovoljna sam s odazivom žena u rad udruge i na radionice, pa je i ova dobro posjećena. Interesa žena ima pogotovo za radionice koje su vezane uz blagdane. Raduje što u udruzi ima mladih mlađih žena i djevojaka. Zadovoljna sam s radom udruge i zahvaljujem se na redovnoj potpori Općini Dragalić, a ove se godine nadamo da ćemo si olakšati administraciju jer smo nabavili kompjutor – kaže predsjednica Đurđica Peterlik.

Related Post

POZIV UDRUGAMA

Autor - 05/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 5. ožujka 2014. – Zaklada Slagalica, kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja…