UGROŽENO POSLOVANJE DOMA ZDRAVLJA – Dobavljači prijete prestankom isporuke lijekova, goriva, telefonskih usluga

804 0

Prodajom dionica Zagrebačke banke, koje Dom zdravlja na sreću ima u posjedu, namirit će se dio duga dobavljačima

NOVA GRADIŠKA, 13. srpnja 2011. – Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ namjerava prodajom dionica Zagrebačke banke, koje ima u posjedu, razriješiti financijske poteškoće u poslovanju i podmiriti obveze

prema dobavljačima i davateljima usluga. Odluku o prodaji dionica treba donijeti Skupština brodsko-posavske županije kojoj je Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb proslijedio zahtjev. 

Dom zdravlja Dr. Andrija Stampar Nova Gradiška ima ukupna dugovanja na dan 31. svibnja 2011. godine u iznosu od 1.539.471,23 kune. Dospjele, a nepodmirene obveze iznose 1.203.314,96 kuna i za njih nisu osigurana sredstva u 2011. godini. Dom zdravlja sa svojim redovitim prihodima, usprkos maksimalnoj racionalizaciji troškova, nije u stanju podmirivati svoja dugovanja pa se Upravno vijeće obratilo Županiji s zamolbom da odobri prodaju dionica u svrhu plaćanja dijela dospjelih dugovanja.

– U ovu godinu Dom zdravlja je ušao sa nepodmirenim financijskim obvezama prema dobavljačima i pružateljima usluga u iznosu nešto većem od 1. 500,000 kuna. Pismene opomene, najava tužbi i ovrha, a telefonski razgovori koje iz dana u dan vodimo s našim vjerovnicima sve su brojniji i sve neugodniji. Naš glavni dobavljač lijekova zaprijetio nam je sa obustavom isporuke lijekova ako ne podmirimo barem dio nepodmirenih obveza, a o problemima koji bi nastati obustavom isporuke goriva od INA-e ili uskrate telefonskih impulsa od T-COM-a ( Internet), ne treba ni govoriti – navodi u obrazloženju zahtjeva za prodaju dionica ravnatelj Marjan Radmilović i dodaje da Dom zdravlja sa svojim redovitim prihodima, usprkos maksimalnoj štednji i racionalizaciji, ne može podmiriti dugovanja.

Related Post

HSS APELIRA

Autor - 05/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA , 5. lipnja 2014. – Nacionalni program za zdravstvo ili tzv. Master plan, nažalost nije donio ništa dobrog…