UHIĆENA TROJICA RAZBOJNIKA: Maskirani upali u stan, muškarcu prijetili smrću, teško ga ozlijedili i odnijeli novac

1902 0

SLAVONSKI BROD, 21. kolovoza 2020. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom, 27-godišnjakom i 51-godišnjakom na okolnosti počinjenja više kaznenih djela.
Policija sumnjiči 23-godišnjaka i 27-godišnjaka, da su dana 27. srpnja, iza 22 sata, u centru Slavonskog Broda na poticanje 51-godišnjaka, počinili kazneno djelo razbojništva nad 54-godišnjakom.
Kod oštećenoga su ušli u stan maskirani (na glavama kape, povezi na licima), kojom prilikom su mu prijetili smrću. Jedan od počinitelja je imao pištolj, a drugi drvenu palicu. Oštećenog 54-godišnjaka su fizički napali, udarali i iz stana mu otuđili veći novčani iznos.
Ozlijeđenom muškarcu je pružena liječnička pomoć, te je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu, a ozljede su naknadno okvalificirane kao teške.
Dana 20. kolovoza, policijski službenici su uhitili 23-godišnjaka i 51-godišnjaka, a danas (21. kolovoza) i 27-godišnjaka, te su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad njima, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenih djela.
Utvrđeno je da su kazneno djelo razbojništva počinili 23-godišnjak i 27-godišnjak, dok je 51-godišnjak počinio kazneno djelo poticanja i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili obiteljske kuće, stanove i druge prostorije osumnjičenih, kojom prilikom je kod 51-godišnjaka pronađeno nekoliko tisuća eura i 10,3 grama droge amfetamina zapakirano u više paketića. Kod 27-godišnjaka je pronađeno nekoliko tisuća kuna, dok je kod poznanika 23-godišnjaka pronađen i oduzet pištolj.
Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će ih potom predati u Županijsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje.

(foto: ilustracija)

Related Post

Policija uputila upozorenje vozačima

Autor - 03/08/2018 0
ZAGREB – Prometne gužve najčešće se stvaraju zbog velikog priljeva vozila, na naplatnim kućicama ulazima-izlazima s autocesta, prilazima turističkim središtima…