UČINKOVITA POLICIJA PRONAŠLA RAZBOJNIKA I LOPOVE

348 0

14. studeni 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano 11 kaznenih djela. U području prometa dogodile su se dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene). Također je zabilježen jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva (2) prekršaja iz Zakona o strancima.

 

KAZNENA DJELA

Nakon počinjenog kaznenog djela razbojništva, koje se u nedjelju oko 19,30 sati dogodilo u Slavonskom Brodu nad 29-godišnjom djelatnicom sportske kladionice, policija je provela kriminalističko istraživanja nad 23-godišnjakom iz Slavonskog Broda, te protiv njega policijski službenici dostavljaju Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu posebno izvješće kao nadopunu kaznene zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

 

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje radi počinjenog kaznenog djela teške krađe (provaljivanjem), koja se dogodila 25. listopada ove godine, kada je nepoznati počinitelj provalio u prostorije jednog nogometnog kluba na području općine Nova Kapela i tom prilikom demontirao i otuđio jedan električni bojler Gorenje od 80 litara, jedan hidrofor zapremine 180 litara sa manometrom, te jednu limenu posudu načinjenu od limenog bureta za gorivo. Kriminalističko istraživanje je provedeno nad 22-godišnjakom iz Starog Petrovog Sela, 17-godišnjakinjom iz Nove Gradiške i 15-godišnjakom s područja Našica, a protiv njih policija dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu. Otuđeni predmeti su pronađeni kod 22-godišnjaka i biti će vraćeni oštećenoj osobi.

 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom s područja općine Dragalić zbog kaznenog djela teška krađa (provaljivanjem) zbog kojeg će policija protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu. Kazneno djelo se dogodilo u noći 8./9. studenog ove godine u mjestu Dragalić, a provaljeno je u prostorije skladišta jednog trgovačkog obrta, vlasništvo 46-godišnjaka odakle je otuđeno 400 kutija raznih vrsta cigareta i manji novčani iznos.

 

PROMETNA NESREĆA/ Neoprezni starac biciklist zadobio lakše tjelesne ozljede i zaradio optužni prijedlog

Jučer oko 20 sati u Novoj Gradiški, ulica M. Benkovića, na prilaznom kolniku trgovačkog centra Kaufland dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo nakon što se 71-godišnjak, koji je upravljao biciklom Rog kretao nogostupom ulice M. Benkovića od sjevera prema jugu, a za kretanje nije koristio kolnik jer biciklistička traka i staza nisu na tom mjestu postojale, a tom prilikom nije imao upaljeno bijelo svjetlo na prednjoj niti crveno na zadnjoj strani bicikla, a niti je kao vozač bicikla bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom opremom, a s nogostupa se preko obilježenog pješačkog prijelaza pokušao uključiti u promet na prilazni kolnik trgovačkog centra Kaufland i na taj način oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Ford Galaxy, NG-registracija, kojim je upravljao 47-godišnjak iz Okučana i kretao se od zapada u smjeru istoka. U tom trenutku je došlo udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u stražnji desni bočni dio bicikla, nakon čega je vozač bicikla odbačen u lijevu stranu.

 

U ovoj nesreći lake tjelesne ozlijede zadobio je vozač bicikla, a protiv njega policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja (oduzimanje prednosti prolaska) kojim je izazvao prometnu nesreću, te prekršajni nalog zbog ostalih počinjenih prekršaja ( vožnja biciklom po nogostupu i pješačkom prijelazu, bez svjetala i reflektirajuće opreme ili prsluka). Posebno ovom prilikom upozoravamo vozače bicikla da je opasno i zabranjeno upravljati biciklom dok se kreću pješačkim prijelazom (isto tako i nogostupom) ili uključuju u promet vožnjom bicikla preko obilježenog vozačkog prijelaza. Vozači bicikla kada se približavaju obilježenom pješačkom prijelazu i žele priječi cestu preko njega obavezno su dužni sići s bicikla i u svojstvu pješaka bicikli pored sebe gurati.

Related Post