UČINKOVITA POLICIJA – Uhvaćen dvojac ukrao zlatni nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

315 0

26. rujna 2012. – Policijski službenici Policijske postaje

Nova Gradiška su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 20 i 22 godine, zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Utvrđeno je, da su njih dvojica, iskoristili odsutnost 65-godišnje vlasnice i iz obiteljske kuće na području općine Rešetari, unazad dvadesetak dana u više navrata, otuđili veću količinu raznog zlatnog nakita (vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna). Nakit su potom prodali u raznim agencijama za otkup zlata na novogradiškom području. Policija protiv njih podnosi kaznene prijave.

 

NIJE PLAĆAO POREZ

 

– Kriminalistički službenici Policijske uprave brodsko-posavske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo utaja poreza i drugih davanja. Pritom je utvrđeno, da je on kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Slavonskog Broda, oštetio državni proračun, ne plativši poreze i druga davanja, tijekom 2010. i 2011. godine u iznosu manjem od milijun kuna. Policija protiv njega i trgovačkog društva podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi.

 

TEŠKO OZLIJEĐEN MOPEDIST

 

– Jučer, oko 14 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Zrinske i Štampareve ulice, u prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen vozač mopeda. Prometna nesreća se dogodila, jer je 22-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Passat, ušao u raskrižje u namjeri skretanja ulijevo, ne propustivši moped s prednošću prolaska kojim je upravljao 50-godišnjak. Mopedista je u kočenju, radi izbjegavanja udara u automobil pao na kolnik, teško se ozlijedivši. Liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 22-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog i kaznenu prijavu.

 

SAŽETAK

 

– Unazad 24 sata, na području policijske uprave je evidentirano 10 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela. U području prometa se dogodile tri (3) prometne nesreće, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama i dvije (2) s materijalnom štetom. Jedna (1) osoba je pritom teško ozlijeđena. Evidentirana su dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te po jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o strancima i Zakona o oružju.

Related Post