UKRATKO S NAČELNIKOM POLICIJSKE UPRAVE

1039 0

Najviše problema u posljednje vrijeme ima s krađama sekundarnih sirovina, te krađama nakita i zlata iz kuća

NOVA GRADIŠKA, 29. rujna 2013. – Obilježavanje Dana policije u Okučanima

bila je prigoda da načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak kratko odgovori na pitanja vezana za djelatnost policije i stanje sigurnosti u brodsko-posavskoj županiji.

 

GOSPODARSKI KRIMINALITET – Policijski rezultati se mogu mjeriti brojkama koje nekad znaju zavarati. Za neku problematiku kada je u porastu netko će reći da je to loše. Međutim, kad zadirete u tamnu brojku kriminaliteta, što više tih kaznenih djela, na primjer u organiziranom gospodarskom kriminalitetu, to znači da je stanje sigurnosti bolje jer zadiremo u neke stvari koje do sada možda nismo zadirali. Upravo u tom dijelu mi bilježimo porast što me čini sretnim i zadovoljnim.

 

KRADU SE SEKUNDARNE SIROVINE, NAKIT I ZLATO – Što se tiče krađa i teških krađa s obzirom na tešku gospodarsku situaciju i okruženje u kojem jesmo najviše problema imamo u posljednje vrijeme s krađama sekundarnih sirovina, o čemu izvješćujemo svaki ponedjeljak na konferencijama za novinare, te krađama nakita i zlata iz kuća. Po tom pitanju poduzimamo dodatne mjere kako bi krađe sveli na razinu s kojom bi mogli biti zadovoljni. Imamo dobrih rezultata u otkrivanju tih kaznenih djela. Iako se sva se kaznena djela ne mogu riješiti zadovoljan sam s rezultatima.

 

SPREMNI ZA ŠENGEN – Što se tiče državne granice posebne zadaće dobili smo ulaskom u EU. Odgovorno tvrdim da smo već sada spremni za šengej i preuzimanje šengejskih standarda. Kada će to biti to mi ne odlučujemo. Opremljeni smo najsuvremenijom opremom i imamo dovoljno ljudi da državnu granicu činimo sigurnom.

 

SVE BOLJE STANJE SIGURNOSTI U PROMETU – Stanje sigurnosti u prometu je otprilike na razini prošle godine. Želim naglasiti da unazad više godina bilježimo sve bolje i bolje rezultate. Nažalost bilježimo dva poginula više nego prošle godine. Na takve prometne nesreće teško da možemo utjecati jer nismo imali klasičnih sudara na način da su se sudarila dva vozila pa je netko poginuo, već smo spletom okolnosti imali smrtnu posljedicu iako uvjeti na cesti nisu ukazivali da može doći do takve prometne nesreće – kazao je Ante Zovak.

Related Post