ŽUPA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

592 0

NOVA GRADIŠKA, 19. lipnja 2014. – Katolički blagdan svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove spomen je na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtka.

Vjernici njome zapravo slave Svetkovinu vjere. S tajnom svete Euharistije povezuju se tri važna sadržaja: žrtva predanja Isusa Krista u smrti na križu i uskrsnuće i njegovo uprisutnjenje u svetoj misi. Isus Krist je kruh vječnoga života u svetoj pričesti. Njegova prisutnost među nama izražava se i u procesiji tijekom svetkovine.

Diljem Hrvatske 19. lipnja proslavljen je blagdan Tijelova svetim misama i procesijama. Tako je bilo i u novogradiškoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije gdje je poslije velike mise, koju je predslavio župnik vlč. Perica Matanović, kroz grad prošla procesija u kojoj su vjernici svjedočili svoju vjeru i tu ljubav i blagoslov podarili gradu i svojim sugrađanima.

U procesiji je nošeno Presveto, a mnoštvo djece, među njima i prvopričesnici, laticama ruža posipalo je put. Članovi crkvenog zbora, Gradska glazba Nova Gradiška, časne sestre mnogobrojni vjernici s radošću i pjesmom su slavili blagdan Kristova saveza s čovjekom. Tijelovska procesija i oltari postavljeni na različitim mjestima do kojih dolazi, posvješćuje nam da Isus Krist – Put života, ide s nama. On je onaj koji ostaje kod nas uprisutnjen u Presvetom Sakramentu oltara.

 

Foto: Momir Divjak – ngbuntovnici.hr

Related Post

Autor - 11/02/2012 0
„Čovjek ne može ostati ravnodušan dok hoda po tlu natopljenom krvlju kršćanskih mučenika. Usporediti sebe, svoj život i vjeru, s…