ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

604 0

NOVA GRADIŠKA. 8. lipanj 2015. – Na danu župnog zajedništva okupio se, treću godinu za redom, izuzetno velik broj župljana, a posebno veseli što je među njima bilo puno djece i mladih.

 

-To je samo pokazatelj da u ovoj župi mladosti ima unatoč svemu onome negativnom u društvu. Mladi su tu, spremni su dati sebe i svoje vrijeme, iskoristiti Božje darove, koje imaju, za dobrobit cijele župe-istaknuo je među ostalim, vlč. Ivan Štivičić, župnik župe Kraljice sv. Krunice.

 

Na početku glazbeno scenskog programa u župnoj crkvi pozdravio je okupljene i zahvalio svima koji su doprinijeli i ovogodišnjem Danu župnog zajedništva.

 

Bogat program pjesmom, igrokazima, recitacijama, glazbom podarili su sudionici, koji su i ovoga puta potvrdili da ono najljepše dolazi iz srca u kojemu se nastanila Božja ljubav.

Tako su 7. lipnja tradiciju, vjeru, ljubav prema zajednici i obitelji ujedinili Hrvatska kulturno umjetnička udruga „Trenk“ NG- dječja skupina pod vodstvom Tonija Tkalčeca, Folklorni ansambl mladih grada NG kojega je pripremala Katarina Straga, vjeroučenici župe Kraljice sv. Krunice pod vodstvom vjeroučiteljice Emanuele Ljubičić (igrokaz i recitacija Fran Đeraj), Dječji zbor župe kojega su uvježbavali Andrea Tkalčec, Marko Strinavić, Maja Mesec, Helena Strinavić; Zbor mladih uz glazbenu pratnju Marka Strinavića i Vlade Berića. Nastupio je i kvartet Tkalčec (Helena, klavir; Amalija i Karlo, hramonike i Lovro, truba).Uslijedio je još jedan igrokaz kojega su izveli učenici područne škole Ljupina (matična OŠ Mato Lovrak), a pripremala ih je učiteljica Irma Đikić. Glazbeno scenski program završio je nastupom svih sudionika uz ljupinski Tamburaški orkestar. U pripremi sadržaja sudjelovala je i vjeroučiteljica Neda Mujić.

Uslijedile su sportske igre za djecu i mlade- skijanje na travi, skakanje u vreći, potezanje užeta, a vrijedni župljani i župljanke uz župnika i njegove suradnike pobrinuli su se i za pripremu zajedničkog objeda (grah) i fine palačinke. Za glazbeni dio i u nastavku ovog prekrasnog druženja na Danu župnog zajedništva pobrinuo se Tamburaški sastav „Tringelt“, koji je, kako smo saznali, izrastao iz tamburaškog orkestra OŠ „Mato Lovrak“, područnog odjela u Ljupini.

 

Ponos i ovogodišnjim Danom župnog zajedništva iskazao je župnik vlč. Ivan Štivičić i u razgovoru dodao- Puno toga sam naslijedio u župi, ali ovo je doprinos svih onih koji su meni pomoć, koji su spremni povesti tu našu mladost da bi dala najbolje od sebe. I na propovijedi sam danas rekao kako je doista potrebno na prvo mjesto staviti Boga jer tada na vidjelo dolazi i istina i pravda. I ono što je papa Franjo rekao u Sarajevu- MIR. Nema mira bez istine i pravde. Upravo taj mir, koji imamo, mi želimo širiti drugima. To pokazujemo i ovim Danom župnog zajedništva – istaknuo je, među ostalim vlč. Štivičić.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 28/02/2014 0
U povodu proglašenja svetim blaženog Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije i velikog prijatelja hrvatskog naroda, u svim župama Požeške…