ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

786 0

NOVA GRADIŠKA – Svake godine krajem kolovoza mnoštvo vjernika skupi se dugim cestama do svetišta u Pleternici, a posljednji dan 31.8. poslije svečanog euharistijskog slavlja nastavlja se procesija s upaljenim svijećama.

 

Već dug niz godina biciklisti župe Kraljice svete Krunice hodočaste u svetište Gospi od suza u Pleternicu. Tako su i ovog ponedjeljka biciklima uputili prema Pleternici na brdo Gospe od suza na svečano euharistijsko slavlje.

 

Šest odvažnih biciklista oko 15:30 sati, prije samog polaska, nakon zajedničke molitve kod stara župne crkve, krenuli su prema Pleternici.

 

Cijelim putem ih je pratilo lijepo vrijeme te su bez ikakvih prepreka oko 18:00 sati došli do odredišta, te su se uputili pomoliti i pokloniti Gospi od suza te sa ostalim vjerničkim pukom u sabranosti dočekali središnje euharistijsko slavlje koje je započelo u 19:00 sati.

 

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je msgr. Antun Škvorčević.

 

Po drugi put, nakon završenog euharistijskog slavlja, odvažni biciklisti župe Kraljice svete Krunice, biciklima su se uputili prema Novoj Gradiški uz zahvalu Gospi od suza i uslišanim molitvama, u prohladnoj večeri, malo prije ponoći stigli su pred župni stan gdje ih je dočekao župnik sa okrepom.

 

Fotografije biciklističkog hodočašća Gospi od suza u Pleternicu možete pogledati na župnoj stranici: http://zupa-kraljicekrunice.hr/

 

NAPISAO: Dražen Đukić-Župa Kraljice svete Krunice

Related Post

BISKUP U GORNJIM BOGIĆEVCIMA

Autor - 15/04/2013 0
U župnoj crkvi Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je 13. travnja euharistijsko slavlje i krstio…