AGROKLUB: Priopćenje za javnost

1171 0

Proteklog vikenda na čepinskom aerodromu održan je u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije 2. Sajam poljoprivredne mehanizacije,Farm Show, u Osijeku.

Jedini takav sajam poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i ove je godine okupio sve one koji poljoprivredu drže svojom profesijom, od izlagača do poljoprivrednika, ali i mnogobrojnih zainteresiranih posjetitelja. Velikom interesu za ovaj jedinstveni sajam u regiji, ali i šire, svjedoči brojka od ukupno 5.000 posjetitelja.

 

Darko Aračić, predsjednik udruge i organizator, naglasio je kako se ukazala potreba za ovakvim sajmom zbog nezadovoljstva dosadašnjim načinom izlaganja na sajmu koja prate veliki troškovi, a malo efekta. „Ovaj sajam namijenjen je poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupljamo i najpoznatije stručnjake“, izjavio je Aračić.

 

Farm Show je kao svojevrsna poljoprivredna izložba poznatih svjetskih brendova u mehanizaciji, proizvodnji sjemena i zaštiti bilja okupio ukupno 40 izlagača. Na 11.000 kvadratnih metara predstavljena je zadivljujuća mehanizacija u vrijednosti od 20 milijuna eura. Osim u pogledu na izložene raznovrsne strojeve posjetitelji su mogli uživati u hrvatskoj premijeri novih traktora i priključaka. Naime, na licu mjesta prezentirani su strojevi u radu, a u usporedbi s prošlom godinom sjemenske kuće su ove godine osim izložbenih prostora imale i pokusna polja. Jedinstveni doživljaj za posjetitelje svakako je bila i utrka ubrzanja traktora u kojoj je zasluženo pobjedio Steyr 6195 CVT. Također, prezentiran je bio i najjači traktor na sajmu, gusjeničar Case Quadtrac od 600 konjskih snaga, kao i aktualni traktor godine, Case Magnum CvX.

 

Poljoprivrednici su se mogli na Agroklubovom izložbenom prostoru, između ostalog, upisati u Bazu proizvođača u sklopu projekta Top 1.000 koji se provodi u cilju poboljšanja tržišnog statusa poljoprivrednih proizvođača.

Related Post

ŽEDNE ORANICE

Autor - 28/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 28. ožujak 2012. – Živo je na njivama novogradiškog kraja. Ratari se sa zebnjom i pogledom, u nebo…