„VRANI SE KONJI IGRALI“

1179 0

SLAVONSKI BROD – Centar za ruralni razvoj (CRR) PANONICA s Konjogojskom udrugom GUNDINCI kao domaćinom i nositeljem programa, te uz partnerstvo sa Zaprežnim klubom SLAVONAC 6. rujna na hipodromu u Gundincima

organizira posljednji ovogodišnji konjički turnir u Brodsko-posavskoj županiji. Program turnira odvija se u sklopu 14. izdanja tradicionalne manifestacije “Vrani se konji igrali”.

Članovi Konjogojske udruge GUNDINCI manifestaciju su pokrenuli s ciljem očuvanja tradicije i unapređenja konjogojstva u Gundincima, a glavnina aktivnosti usmjerena je na očuvanje lipicanske pasmine konja. U vremenima kad su konji izgubili ulogu pomagača u poljoprivrednim radovima, manifestacija je jedan od načina da njihov uzgoj ne izgubi smisao i da se njihove odlike vrednuju po ekonomskim standardima. Ekonomski, kulturni i zabavni aspekt ove manifestacije objedinjuju glavne smjernice djelovanja CRR PANONICA i partnerskih udruga s ciljem unapređenja kvalitete življenja u ruralnom području.

Vrijedni domaći ni ove godine neće odustati od tradicije pečenja domaćeg juneta na ražnju uz pikantan umak napravljen od domaćeg začinskog bilja. Potporu članovima KU GUNDINCI i ove godine pružit će “Gundinačke snaše” koje će na mjesnom hipodromu pripremati slasne slatke i slane “poderane gaće”.

PROGRAM

14,00 sati Svečano otvorenje i natjecanje u vožnji tradicionalnih slavonskih kola.

15,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za utakmice Kupa Slavonije i Baranje

15,30 sati Kup Slavonije i Baranje za jednoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

16,00 sati Kup Slavonije i Baranje za dvoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

16,30 sati Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

Ove tri utakmice voze se pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza (HKS), te vozači i natjecateljska grla moraju biti licencirani kod HKS-a.

16,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za utakmice PANONICA DRIVING CHALLENGE.

16,40 sati PANONICA DRIVING CHALLENGE za dvoprege. Kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije, čvrste prepreke i prepreku s balama sijena.

17,00 sati PANONICA DRIVING CHALLENGE za jednoprege. Kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije, čvrste prepreke i prepreku s balama sijena.

17,30 sati Teklićko jahanje, kružno.


NAGRADNI FOND za najuspješnije sudionike čine novčane nagrade, pehari i rozete.


Srdačan pozdrav,

Marijan Vrkljan, predsjednik CRR PANONICA

Related Post