ŽUPA MARIJE KRALJICE I SV JURJA DAVOR

4372 0

DAVOR – U župi Marije Kraljice i svetog Jurja u Davoru, selu s duboko življenom vjerom, vjernici su se tri godine intenzivno molili Božjem milosrđu.

 

2013.g. u župi je bio jedan poljski misionar, koji je puno govorio o svetom Ivanu Pavlu drugom, velikom prijatelju hrvatskog naroda i o blagdanu Božjeg milosrđa na Bijelu nedjelju, koji je blagopokojni svetac utemeljio.

 

Kako nam je rekao davorački župnik, Goran Kovačević, vjernici su, potaknuti na pobožnost Božjem milosrđu, tri godine za redom molili u župnoj crkvi svakodnevno u 15 sati u vremenu od Pepelnice do Velikog petka krunicu i zazive Božjem milosrđu, a onda su od Velikog petka do Bijele nedjelje molili devetnicu.

 

Tijekom upravo zatvorene jubilejske godine milosrđa, nastavili su obavljati pobožnost milosrdnom Isusu svake nedjelje u 15.00 sati sve do blagdana Krista Kralja. Svake nedjelje crkva je bila puna. Pred izloženim Presvetim, u nedjelju, 20. studenog, zahvalili su Gospodinu za milost što su mogli svake nedjelje dolaziti i moliti. Na pobožnost su redovito dolazili i ministranti i članovi crkvenih zborova.

 

Prema riječima župnika, pobožnost Božjem milosrđu žele obnoviti opet od Pepelnice slijedeće godine.

Related Post

„KOLO NA MEDANU“

Autor - 28/06/2015 0
DREŽNIK, 28. lipanj 2015. – Po trinaesti put za redom u Drežniku se na Merdanu, kako se zove središnji trg…

PILI I PREBRZO VOZILI

Autor - 07/02/2011 0
SLAVONSKI BROD, 7. veljače 2011. – Prometna policija je tijekom vikenda prema vozačima i drugim sudionicima u prometu poduzela ukupno…

RAZMINIRANJE

Autor - 26/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 26. studenoga 2013. – Danas je u Brodsko-posavskoj županiji održan radni sastanak sa predstavnicama Hrvatskog centra za razminiranje:…