ŽUPANIJA BEZ MINA

1732 0

NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2016. – Bit će sutra razloga za slavlje u Gornjim Bogićevcima. Okupit će se predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, Ureda za razminiranje Vlade RH, Brodsko-posavske županije i njenih općina

iz zapadnog dijela, Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

Bit će tu i djelatnici tvrtke „Neutral” koja je obavila radove razminiranja na području naselja Trnava, Mašićka Šagovina, Žuberkovac i Širinci i time u potpunosti od mina očistili poljoprivredne površine u brodsko-posavskoj županiji.

 

Troškovi razminiranja prema provedenoj javnoj nabavi iznose 4,5 milijuna kuna i njima je obuhvaćena površina od 857.425 četvornih metara. Radovi pretraživanja i razminiranja, provedeni su kako bi se vlasnicima okućnica i poljoprivrednih površina omogućilo gospodarenje svojom imovinom i nastavili poljoprivrednu proizvodnju. Područje na kojem su obavljeni radovi obuhvaća 96,13 posto poljoprivrednih površina, poljskih putova i okućnica, dok su 3,87 posto nepoljoprivredne površine, odnosno šumsko zemljište, prosjeke i vodotoci.

 

Razminiranje poljoprivrednog zemljišta financira Europski poljoprivredni fonda iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Related Post