ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

559 0

SLAVONSKI BROD, 1. ožujak 2013. – Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, na Županijskoj skupštini Brodsko-posavske županije, dana 26. veljače 2013. godine, podnio je izvješće o radu Policijske uprave

brodsko-posavske za 2012. godinu te odgovorio na postavljena pitanja županijskih vijećnika. Izvješće je ove godine bilo bitno drugačije, jer su osim statističkih pokazatelja prezentirani i svi drugi poslovi policije o kojima se u javnosti malo zna, a utječu na stanje sigurnosti i subjektivni osjećaj građana.

 

Načelnik Zovak je prezentirao aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i ostvarenoj suradnji sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave, odgojno obrazovnim, zdravstvenim i drugim ustanovama, inspekcijama, pravosudnim tijelima, javnim ustanovama i slično. Osim dobrih pokazatelja o stanju sigurnosti, još veći značaj daje se dobroj suradnji sa građanima, odnosno dobroj komunikaciji i jačanju povjerenja građana u policiju.

 

Županijski vijećnici su ovako prezentirano izvješće načelnika Policijske uprave brodsko-posavske prihvatili, te otvoreno iskazali svoje zadovoljstvo sa prezentiranjem cjelokupnog rada policije, na vrlo visokoj razini. Upravo ovakva podrška lokalne zajednice, policiji daje snage i motiva, da se još više angažira kako bi stanje sigurnosti podigla na viši nivo.

Related Post