Uspješan lov na alkoholizirane vozače

29 0

Policija je ulovila 23 alkoholizirana vozača među kojima je 33-godišnjak, prošlotjedni rekordera s 2.56 promila alkohola u krvi i privela ga na triježnjene

SLAVONSKI BROD – U prošlom tjednu (od 31. prosinca do 6. siječnja 2019. godine), na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno, te se dogodilo 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jurio autocestom brzinom od 254 km/h

U okviru pojačanih nadzora, policijski službenici su prošli tjedan, kontrolirali 811 vozila, te su pritom utvrdili 418 prekršaja. Od toga je 185 prekršaja nepropisnih brzina (102 nepropisne brzine utvrđene u naselju, a 83 izvan naselja). Policajci su na autocesti A3, zaustavili rekordera (31-godišnji državljanin Makedonije), koji je jurio (Audijem, njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 254 km/h, dok je u naselju (Trnjani) utvrđena brzina od 98 km/h. Za napomenuti je, da su brodsko-posavski plavci, nadzirući promet na autocesti, utvrdili 10-tak nevjerojatnih nepropisnih brzina iznad 200 km/h, te kaznili nesavjesne vozače.

Policajci su vozača s 2.56 promila alkohola u krvi isključili iz prometa

Policijski službenici su nadalje, ulovili 23 alkoholizirana vozača za upravljačem vozila, od kojih su ovotjednog rekordera, 33-godišnjaka s 2.56 promila alkohola u krvi, odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju.

Česta smrtna stradavanja osoba zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa

Između ostaloga, utvrđeno je 19 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (19 na prednjim sjedalima, 1 na stražnjem sjedalu, te 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djece). Vrlo često se događaju prometne nesreće, kojom prilikom osobe ispadnu iz vozila, te dolazi do teškog ozljeđivanja ili smrtnog stradavanja.

Policijskim nadzorima, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji: 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 2 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 2 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza i dr.

Nastavak policijskih nadzora prometa

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te će naglasak biti na težim prometnim prekršajima i recidivistima. Policija apelira na sve sudionike u prometu na oprez i maksimalno poštivanje prometnih propisa.

Related Post

DRŽAVNA REVIZIJA

Autor - 06/03/2012 0
Kazneno su prijavljeni Brodvin, Građa, Jasinje, Novogradnja i TOB iz Slavonskog Broda te Poljoprivredno prehrambeni kombinat i Slavonijaradinost iz Nove…

ŽUPAN ORGANIZIRAO PRIJEM

Autor - 22/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 22. srpanj 2014. – Plesačice i plesači Športskog plesnog kluba Astra, osnovanog početkom 2014. , posjetili su danas…

KAZNENO DJELO

Autor - 29/10/2013 0
Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva,…