USPJEŠNI NOVOGRADIŠKI POLICAJCI: U Starom Petrovom Selu uhitili jednog, a u N. Gradiški dva nasilnika, te jednog s marihuanom

1227 0

NOVA GRADIŠKA, 7. siječnja 2019. – Posljednjih dana bili su uspješni novogradiški policajci. Osim što su na autocesti zaustavili i kaznili Makedonca koji je jurio 251 km/h, morali su u Policijsku postaju Nova Gradiška privesti četiri muškarca pod utjecajem alkohola koji su narušavali javni red i mir u Starom petrovom Selu, napali i ozlijedili muškarca u ugostiteljskom objektu u Novoj Gradiški, a jednog vozača sa 1,98 promila priveli iz Nove Kapele na otrežnjenje.

Sjedio na tračnicama, galamio i vrijeđao policajce
U subotu (4. siječnja), oko 15.30 sati, u Starom Petrovom Selu, kod željezničkog kolodvora, javni red i mir je narušavao 42-godišnjak vikom i galamom sjedeći na tračnicama. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 42-godišnjak je nastavio s činjenjem prekršaja vrijeđajući policijske službenike pogrdnim riječima nakon čega je zbog nepostupanja po naredbi policajaca uhićen i doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška. Alko-testom je 42-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,73 promila.

24-godišnjak i 26-godišnjak nasrnuli na 50-godišnjaka i ozlijedili ga
Danas (7.siječnja), oko 0.10 sati, u Novoj Gradiški, unutar jednog ugostiteljskog objekta, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da su 24-godišnjak i 26-godišnjak prišli i fizički nasrnuli na 50-godišnjaka pri čemu su ga i ozlijedili.
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su uhitili 24-godišnjaka i 26-godišnjaka te ih doveli i zadržali u policijskoj postaji. Alko-testom je 24-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 promila, a 26-godišnjaku 1,26 promila.
Prilikom postupanja u ugostiteljskom objektu, policajci su utvrdili da je 44-godišnja djelatnica također počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (davanje alkoholnih pića pijanim osobama) . Policijski službenici protiv svih počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Policajci pronašli i oduzeli drogu
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 3. siječnja, u 17.10 sati, prilikom nadzora prometa u naselju Urije, u Novoj Gradiški zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak, kod kojega su pronašli i oduzeli 100 grama droge marihuane. Protiv 32-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Upravljao automobilom s 1,98 promila
U nedjelju (5. siječnja), oko 22.25 sati, u Novoj Kapeli, policijski službenici su zaustavili osobni automobil novogradiških registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Policajci su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,98 promila nakon čega je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja, a protiv njega policija podnosi odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post