USUSRET USKRSU

734 0

OKUČANI, 23. veljače 2015. – Vjernici župe sv. Vida Mučenika iz Okučana već peti puta, na jedan od svetijih načina započinju Korizmu. Naime u župnoj crkvi je organizirano Biblijsko bdjenje u vremenu od 18. do 22. veljače 2015. god.

kada je “od korica do korica” pročitano Sveto pismo – Biblija.

Biblijsko bdjenje je započelo na Čistu srijedu – Pepelnicu, nakom sv. mise i obreda pepeljanja, a prvih pola sata čitanja pripalo je župniku fra Mariu Radmanu.

 

Pod geslom: ” Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” svaki pola sata su se izmjenjivati čitači, na simboličan način predajući bijeli šal koji se stavlja oko vrata, različite dobi i uzrasta.

U svako doba dana i noći dolazili su vjernici i iz najudaljenijih dijelova župe (Trnakovac, Vrbovljani, Lađevac), ali i iz drugih župa Stare Gradiške i Gornjih Bogićevca, a jedna je vijernica došla iz Sunje, kako bi s najdubljim poštovanjem pročitali Riječ Božju.

Uz čitanje Biblije u župnoj crkvi, ispred oltara, je izložena i lijepa zbirka Biblija – knjiga Starog i Novog Zavjeta, koju je “kolekcionar Riječi Božje” iz Okučana, za ovu prigodu postavio. Poznato je kako je Biblija najprevođenija knjiga na svijetu, a ovdje su izložene Biblije – Sveta pisma na čak dvadesetpet svjetskih jezika između ostalog na, armejskom, arapskom, turskom, albanskom, jezicima nekih afrčkih plemena, bosanskom …

Na ulazu u crkvu poodavno je postavljen veliki natpis: U OVOJ SE CRKVI DANONOĆNO ČITA BIBLIJA OD 18. – 23. veljače 2015.

Čitanje je završilo u nedjelju u 21,55 sati što su oglasila sva zvona na župnoj crkvi, a nazočni vjernici, njih oko pedeset – čitači, su taj veličanstveni – nesvakidašnji događaj, dočekali na koljenima, nakon čega je služena sv. Misa zahvalnica i blagoslov s netom pročitanom zlatnom Biblijom.

Na kraju se je župnik fra Mario zahvalio svima koji su sudjelovali u čitanju, dežurstvu i samim pripremama, u prvom redu časnim sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove u Okučanima.

Related Post

VANDALIZAM U OKUČANIMA

Autor - 13/04/2016 0
OKUČANI, 13. travanj 2016. – U noći s 11. travnja na 12. travanj ove godine, na području općine Okučani dogodila…