Uvodna konferencija projekta ŽElim NApredovati koji zapošljava 62 žene

3440 0

Autor Franjo Samardžić

STARA GRADIŠKA, 5. listopada 2020. – LAG zapadna Slavonija danas je u Staroj Gradiški održao uvodnu konferenciju projekta ŽElim NApredovati vrijednog 5.316.026 kuna. Financiran je u cijelosti sredstvima Europskog socijalnog fonda. Obrazlažući projekt Ernestina Straga Šašić istaknula je njegovu važnost naglašavajući da će omogućiti zapošljavanje 62 žene ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške za 372 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju sa područja općina Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci.
Marijana Vidić Poleto voditeljica LAG-a zapadna Slavonija govorila o važnosti projekta za lokalnu zajednicu i pozdravila okupljene žene koje su se zaposlile, općinske načelnike Velimira Paušića, Acu Vidakovića i Pavu Klarća, te zamjenicu novogradiškog gradonačelnika Ivanu Trupina.
Uz općine Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, a posrednička tijela Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.
Projekt traje 18 mjeseci, od 4. rujna 2020. godine do 4. ožujka 2022. godine.
-Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja općina Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci. Kroz realizaciju projekta osnažit će se i unaprijediti radni potencijal 62 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja. Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici ublažit će se posljedice nezaposlenosti, te potaknuti socijalna uključivost i povećati razina kvalitete života 372 krajnja korisnika – kazala je prezentirajući projekt Ernestina Straga Šašić.
Uz žene koje su se u projektu zaposlile izuzetno su zadovoljni i općinski načelnici Velimir Paušić, Aca Vidaković i Pavo Klarić. Zadovoljstvo projektom je izrazio i Vitomir Žakić, predsjednik Skupštine LAG-a zapadna Slavonija i općinski načelnik u Cerniku koji je pozdravio okupljene žene u društvenom domu u Staroj Gradiški.
-Nije prošlo ni tri mjeseca od završne konferencije prethodnog Programa Zaželi, a krenuli smo s novim projektom koji će za žene koje su dobile posao i korisnike trajati godinu dana. Nadamo se da će u idućem periodu projekt biti na duži rok. Zahvaljujem LAG-u, svim partnerima i svim ženama koje su uključene u program i koje će, vjerujem, vrijedno raditi s korisnicima, što nije lako – kazao je Velimir Paušić.
-Raduje me da se program nastavlja. U odnosu na prošli projekt imamo deset više zaposlenih žena, a i broj korisnika je veći. Značajan je to projekt za našu općinu jer 23 novozaposlene osobe puno znače u današnjoj situaciji. Želim svima uspješan rad. Nadam se da će u idućem razdoblju program trajati duže od jedne godine – kazao je Pavo Klarić.
-Smatram da je ovo jako dobar projekt za naše korisnike, a kad su oni zadovoljni i mi smo zadovoljni. Zahvalio bih LAG-u i svim partnerima u ovom značajnom poslu koji će znatno poboljšati situaciju teže zapošljivih žena i poboljšati život našim korisnicima – kazao je Aca Vidaković.

Related Post