VANDALI: Na dječjem igralištu gorjele ljuljačke i tobogani

1564 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Grad Slavonski Brod
SLAVONSKI BROD, 26. lipnja 2020. – Kako je danas izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, prošle noći (25./26. lipnja), u vremenu od 23 do 1.10 sati, u Slavonskom Brodu, Vukovarska, u parku, u blizini Gradske uprav, devastirano je dječje igralište i zapaljeni rekviziti za igru djece. Radi se o igralištu kod Tvrđave Brod.
Kako se navodi, požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.
-Jutros su policijski službenici i Inspektor zaštite od požara obavili očevid, kojom prilikom je utvrđeno, da je do požara došlo najvjerojatnije djelovanjem otvorenim plamenom, kojom prilikom su nastala oštećenja u vidu izgaranja, odnosno djelomičnog izgaranja konstrukcije ljestvi, ljuljačke i tobogana. Također su uočena i oštećenja u vidu lomljenja grede ljuljačke.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja i podnošenja odgovarajućih prijava mjerodavnim tijelima- navodi se u priopćenju PUBP:
-Unatoč tome što Grad Slavonski Brod svojim mlađim sugrađanima osigurava nove prostore za igru i druženje, neprestano smo svjedoci pojedinaca koji se prema postavljenim rekvizitima za igranje na dječjim igralištima odnose se s nepoštovanjem pa gotovo svako postavljeno igralište u Slavonskom Brodu postane devastirano dječje igralište.
Jučer, u kasnim večernjim satima, nepoznati počinitelj „zaigrao“ se s vatrom i zapalio dječje igralište koje se nalazi u blizini Kapelana (prostor Tvrđave Brod). Sada su mnoga brodska dječica izgubila prostor za igranje jer postavljeni rekviziti više nisu za uporabu.
Takvo vandalsko ponašanje je nedopustivo, a Grad Slavonski Brod strogo osuđuje način ponašanja pojedinaca prema imovini svih građana Slavonskoga Broda-navodi se u objavi Grada Slavonskog Broda.

Related Post

SUKOB NA IGRALIŠTU GIMNAZIJE

Autor - 15/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. svibnja 2014. – Sinoć, oko 23 sata, u Novoj Gradiški, policijski službenici su intervenirali u Relkovićevoj ulici,…