VANDALIZAM

755 0

NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoza 2012. – Desetak spomenika opet je porušeno na pravoslavnom groblju. U ovom ponovljenom slučaju vandalizam nije samo namjerno štećenje ili uništavanje javne ili privatne imovine. Uništavanje nadgrobih

spomenika vjerojatno će se pripisati neobuzdanoj, pijanoj ili drogiranoj mladeži koja ne zna gdje provesti noć pa se odluče otići na groblje vježbati mišiće rušeći spomenike. Policija će nakon očevida sigurno pokušati pronaći vandale. Kada su porušeni manje je važno.

 

Vandalsko rušenje nadgrobnih spomenika kazneno je djelo povrede mira pokojnika za koje je predviđena novčana kazna ili do tri mjeseca zatvora, a u slučaju oskvrnuća tijela pokojnika moguće je i do godine dana zatvora.

 

Spomenici na pravoslavnom groblju već su rušeni, i to u većem broju. Prošle godine Grad Nova Gradiška je u projektu javnih radova uredio groblje i koliko je to bilo moguće obnovio porušene grobnice.

Related Post

ŠTEDITE VODU

Autor - 05/09/2012 0
Uz redukcije biti će nužno povećati cijenu vode jer Slavča svaki dan zbraja gubitke na vodi koju dobivamo iz Davora…

Zimski uvjeti na cestama

Autor - 03/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2012. – Policijska uprava brodsko-posavska savjetuje vozače da u zimskim uvjetima voze oprezno te da poštuju…