VELEPOSLANIK INDIJE U POSJETI BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

883 0

SLAVONSKI BROD, 14. siječnja 2016. – Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj nj.e. Sandeep Kumar u sklopu svog nastupog posjeta susreo se sa županom Danijelom Marušićem i njegovom zamjenicom Dunjom Magaš.

Ovo je velposlanikov prvi posjet Brodsko-posavskoj županiji te ujedno i prvi posjet indijskog veleposlanstva ovoj županiji. Sukladno tomu, u razgovoru je bilo riječi o gospodarskim potencijalima kao i o inicijalnim mogućnostima suradnje koje će se detaljnije utvrditi tijekom najavljenog skorog radnog posjeta indijskog izaslanstva. Župan Marušić ukratko je predstavio ekonomske pokazatelje gospodarstva Brodsko-posavske županije, s osobitim naglaskom na najvažnije grane gospodarstva, prometnu infrastrukturu te mogućnosti za daljnji razvoj. Veleposlanik Kumar naglasio je iznimno povoljan geostrateški i prometni položaj Brodsko-posavske županije kao preduvjet svake daljnje suradnje, te dodao kako se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj razvija povoljna klima za strane ulagače posebno za indijske investitore. U prilog tomu naveo je kako su već neke farmaceutske tvrtke ostvarile dobru suradnju s hrvatskim tvrtkama. Ujedno je potrebno, smatra veleposlanik, dodatno poraditi na informiranju i osviještenosti poslovnih zajednica obiju država o mogućnostima koje postoje.

Konkretne mogućnosti daljnje suradnje na ovom području veleposlanik vidi u brodskom Đuri Đakoviću i tvrtkama u njegovom sastavu posebice u području automobilske industrije koja u Indiji sve više uzima zalet. Konkretne prijedloge daljnje suradnje Brodsko-posavska županija će pripremiti do ranije spomenutog radnog posjeta indijskog izaslanstva. U sklopu svog posjeta Brodsko-posavskoj županiji indijski veleposlanik susrest će se i s gradonačelnikom Grada Slavonskog Broda, te posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru odnosno Županijsku komoru Slavonski Brod. Inače, Sandeep Kumar koji je dužnost veleposlanika u Republici Hrvatskoj preuzeo u kolovozu prošle godine osim brojnih stručnih titula ima i bogat diplomatski portfelj. U kolovozu 1985. pridružio se Indijskoj diplomatskoj službi, te služio u raznim misijama u inozemstvu; Hong Kongu, Hanoiu, Parizu, Cape Townu i Kabulu. Od rujna 2008. do siječnja 2013. godine član je izaslanstva UNDP u Kabulu (Afganistan), gdje je radio na reformi policije. Od veljače 2013. do kolovoza 2015. godine, bio je Zajednički tajnik u zapadnoj Aziji i Sjevernoj Africi (Wana) Odsjeka indijskog Ministarstva vanjskih poslova. Na mjesto veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj stupio je 08 kolovoza 2015.

Related Post

OPREZ LOPOVI: Opljačkao konobaricu

Autor - 30/08/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer, 29. kolovoza 2017. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad…