VIJESTI IZ POLICIJE – Prijevare, neoprez, bahatost i šverc

327 0

NOVA GRADIŠKA, 22. svibanj 2012. – Prema priopćenju Policijske

uprave brodsko-posavske jučer je bilo posla za čuvare reda i zakonitosti na novogradiškom području. Vlasnik je s karamboliranog automobila na svoj drugi automobil navario broj šasije i počinio kazneno djelo, na autocesti kod Dragalića Kutjevčanin je također počinio kazneni prekršaj jer je vozio 226 kilometara na sat, a u Batrini je bosanski državljanin sletio u kanal i teško se povrijedio. U Novom Varošu austrijski državljanin je uhvaćen u švercu 20 litara rakije.

 

STARA GRADIŠKA – Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom potvrdivši sumnju u kazneno djelo krivotvorenje isprava. U Novom Varošu, oko 20.50 sati prilikom nadzora osobnog automobila VW Jetta (BiH nacionalnih oznaka i broja), utvrdili su nepodudarnost broja šasije sa prometnom dokumentacijom. Vlasnik je na vozilo navario broj šasije od svog prethodnog vozila koje je bilo oštećeno u prometnoj nesreći. U suradnji sa državnom odvjetništvom, protiv 47-godišnjaka će se danas provesti kazneni postupak.

 

DRAGALIĆ – Oko 1,10 sati, sinoć prometni policajci su nadzirući autocestu kod Dragalića utvrdili nepropisnu brzinu vozača koji je vozilom upravljao pod zabranom. Potvrdili su da je 41-godišnjak sa područja Kutjeva upravljao osobnim automobilom BMW, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, krećući se brzinom od 226 kilometara na sat, unatoč ograničenju na 130 km/h, te iako mu je prethodno izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava, te mu je uručen prekršajni nalog.

 

BATRINA – Jučer oko 11.50 sati u Batrini se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen. Prometna nesreća se dogodila jer je 54-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim automobilom Seat (SRB nacionalnih oznaka i broja), zbog neprilagođene brzine u zavoju ulijevo izgubio nadzor nad upravljačem, sletjevši s vozilom u kanal. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen. Nakon ukazane liječničke pomoći zadržan je na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 54-godišnjaka podnose prekršajni nalog Prekršajnom sudu i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

NOVI VAROŠ – Policajci su jučer oko 11.35 sati, u Novom Varošu, proveli pojačani nadzor i potvrdili carinski prekršaj. Nadzirući osobni automobil Renault, austrijskih nacionalnih oznaka i broja u unutrašnjosti su pronašli 20 litara alkoholnog pića, koje je 46-godišnji vlasnik (državljanin Austrije) unio u Republiku Hrvatsku ne prijavivši carinskim djelatnicima. Daljnji rad i provođenje carinskog postupka nad 46-godišnjakom su preuzeli carinski službenici.

Related Post