NE BROJE KRVNA ZRNCA

506 0

U uređenoj i demokratskoj zemlji, kakva je Republika Hrvatska, omogućeno je da, između ostalog, svatko može izabrati vrstu glazbe koju želi slušati

NOVA GRADIŠKA, 22. svibanj 2012. – Turistička zajednica grada Nova Gradiška

nije sufinancirala niti organizirala koncert Miroslava Ilića u Društvenom domu – kaže se u pismenom odgovoru direktorice TZNG Dinke Matijević na vijećničko pitanje Mate Bilonjića upućeno na posljednjoj sjednici gradskog Vijeća.

 

Bilonjić se požalio na mjesto održavanja koncerta, smatrajući ga neprimjerenim, jer je održan na Trgu dr. Franje Tuđmana, te na decibele koji su, kako smatra, narušavali mir građana. Zbog organizacije koncerta primjedbu je uputio TZNG.

 

-Turistička zajednica grada Nova Gradiška pokrovitelj je, supokrovitelj ili suorganizator mnogih događanja u gradu. Osobito to činimo kada smo u mogućnosti osigurati barem skromna sredstva usmjerena prema gradskom proračunu. U ovom slučaju korištenje dvorane Društvenog doma za potrebe koncerta Miroslava Ilića organizator, Berny Music Media Management platio je 2.400 kuna. Ovo nije jedini primjer kada na različite načine sudjelujemo u organiziranju mnogih događanja u gradu bila ona komercijalnog, zabavnog ili humanitarnog karaktera . Također želimo istaći da Turistička zajednica grada Nova Gradiška nije sufinancirala niti organizirala ovaj koncert, već kako je prethodno navedeno posredovala u korištenju dvorane, za koju je uredno plaćena naknada.

 

Vezano uz konkretan upit također želimo podsjetiti da je svojevremeno u Turističkom uredu TZ grada Nova Gradiška vršena prodaja ulaznica za koncert Marka Perkovića Thompsona čiji je prihod bio namijenjen izgradnji crkve u župi Kraljice sv. Krunice, ali i za niz drugih događanja ove ili druge vrste , što ćemo činiti i ubuduće.

O jačini decibela, političkom opredjeljenju spomenutog pjevača i drugim elementima nije ovlaštena suditi ova institucija.

 

Također smo mišljenja da je u uređenoj i demokratskoj zemlji, kakva je Republika Hrvatska, omogućeno da, između ostalog, svatko može izabrati vrstu glazbe koju želi slušati – navodi se u pismenom očitovanju.

Related Post

ZA GRAD BEZ OVISNOSTI

Autor - 27/06/2013 0
GRADSKO KOORDINACIJSKO TIJELO: Posljednjih godina smanjen broj ovisnika o drogama, a sve je veća ovisnost mladih o društvenim mrežama, posebno…

GRAD

Autor - 13/03/2012 0
A moral… koga briga za moral u kapitalističkom društvu. Pa kapitalistička Država, prema kriterijima koja, nominalno, vrijede u većini zemalja…