GRADSKO VIJEĆE NIJE DO KRAJA KONSTITUIRANO

581 0

NOVA GRADIŠKA, 1. lipnja 2016. – Iako je za predsjednika Gradskog vijeća izabran dr. Zoran Jukić Gradsko vijeće nije do kraja konstituirano jer na jučerašnjoj sjednici nisu izabrana dva zamjenika predsjednika.

 

Odredbom članka 46. Statuta Grada NG, određeno je da Gradsko vijeće ima predsjednika i dva potpredsjednika, koji se biraju iz redova članova, većinom glasova svih članova vijeća. Potpredsjednici Gradskoga vijeća u pravilu se biraju tako da se jedan bira iz redova predstavničke većine, a drugi iz redova predstavničke manjine na njihov prijedlog.

 

Sukladno odredbi članka 4. stavak 1 i članka 13. Poslovnika Gradskog vijeća predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća biraju se na konstituirajućoj sjednici na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja ili najmanje jedne trećine vijećnika.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Franjo Kikić istaknuo je kako je Odbor održao sjednicu neposredno prije konstituirajuće sjednice te za predsjednika Gradskog vijeća predlaže Zorana Jukića. Za zamjenike predsjednike, kako je rekao, nisu donijeli prijedlog i predložio Gradskom vijeću da se oni naknadno izaberu na slijedećim sjednicama.

 

Jednog zamjenika trebaju predložiti HDZ, HSP AS i Lista grupe birača, a drugog SDP sa Hrvatskim laburistima – strankom rada, HDSSB i HSS.

Related Post

IPAK ĆE SLAVITI , A SUTRA ?

Autor - 11/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 11. ožujak 2015. – Predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić je ipak saznao, iako o tome nije dobio službenu…

Zimski uvjeti na cestama

Autor - 03/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2012. – Policijska uprava brodsko-posavska savjetuje vozače da u zimskim uvjetima voze oprezno te da poštuju…

MISS UNIVERSE SLAVONIJE I BARANJE

Autor - 28/10/2012 0
Hotel kralj Tomislav još je jednom, sa Nathalie Kovačević, nositeljicom licence za izbor najljepše Slavonke i Baranjke, bio odličan organizator…